Окупанти значно збільшили обстріли на Світлодарському напрямку - прес-центр ООС

13.07.2018
У районі операції Об’єднаних сил 11 липня обстановка залишалася контрольованою.
 
Російські окупаційні війська майже по всій лінії зіткнення порушували режим припинення вогню, застосовуючи гранатомети, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю, йдеться у зведенні прес-центру ООС.
 
У середу ворог 17 разів відкривав вогонь по позиціях наших військ. На Луганському напрямку біля Станиці Луганської окупанти вчинили чергову провокацію на ділянці розведення сторін, випустивши кілька черг із великокаліберного кулемета в бік наших позицій, чим уже вкотре зірвали виконання рішення Тристоронньої контактної групи.
 
Також обстрiляли з гранатометів захисникiв Кримського.
 
Значно активізувався ворог на Світлодарському напрямку: там iз непідконтрольних Україні територій сім разів відкривали прицільний, проте нетривалий вогонь із гранатометів, великокаліберних кулеметів i стрілецької зброї по позиціях українських вояків. Вогневого впливу зазнали захисники Новолуганського, Світлодарська та Луганського.
 
На Донецькому та Маріупольському напрямках наші бійці відзначили зниження активності ворога, порівнюючи з попередньою добою.
 
Російські окупаційні війська відкривали поодинокий вогонь із гранатометів, великокаліберних кулеметів i стрілецької зброї по захисниках Красногорівки, Мар’їнки, Авдіївки, Талаківки та Широкиного.
 
На жаль, у середу одного військовослужбовця було поранено. Зазнав кульового поранення й мирний житель під час обстрілу окупантами н.п. Красногорівка. За даними розвідки, двоє окупантів дістали поранення.
 
Додамо, що нацгвардійці спільно з представниками Нацполіції зі складу Об’єднаних сил затримали трьох осіб за підозрою у співпраці з так званою «ДНР», двох із них упіймала мобільна група гвардійців на виїзді із селища Ольгінка Донецької області.
 
Після перевірки документів за базою даних Нацполіції було встановлено, що цих громадян підозрюють у співпраці з окупаційним режимом.
 
Після цього їх одразу передали працівникам Нацполіції за підозрою у скоєнні злочину, передбаченого статтею 260 Кримінального кодексу України («Створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань»).
 
Ще одного колаборанта гвардійці затримали та передали співробітникам Національної поліції на блокпосту поблизу Маріуполя.