В Україну їде «фестивалити» брат Джулії Робертс

13.07.2018
В Україну їде «фестивалити» брат Джулії Робертс

Ерік Робертс.

Панове, до нас їде... Ні, не лякайтеся, не ревізор — gueststar, тобто запрошена зірка, а саме відомий американський кіноактор Ерік Робертс, якого запросили організатори Міжнародного Одеського кінофестивалю.
 
Хтось скаже — ну от, черговий «весільний генерал», а хтось спитає: та хто він такий, отой Робертс?
 
У свої 62 він такий же підтягнутий і привабливий, як і в роки свого творчого розквіту, хоча доля не завжди була поблажливою до нього. Народившись у творчій сім’ї (батько — режисер, мама — акторка), Ерік уже змалку виходив на сцену (малим затинався, тож батько вирішив, що уроки акторської дикції допоможуть подолати цю ваду).
 
Це не надто сприяло успішності в школі, зате успіх серед ровесників був забезпечений. А там почалися вечірки, випивка, наркотики, яких мало кому вдавалося уникнути на той час у творчій тусовці Америки.
 
У 1981-му Ерік мало не загинув, потрапивши в жахливу авіакатастрофу — лікарі пророкували, що він залишиться калікою. Але актор зумів повернутися в професію, став популярним, але в 90-ті свиню йому підклала сестра Джулія.
 
Ходили чутки, що Ерік шалено заздрив їй — зігравши повію у культовому фільмі«Кралечка», вона затьмарила його своєю зірковою славою.
 
Та як би там не було, у послужному списку Еріка серед 500 різнопланових ролей є чимало цікавих робіт, кілька номінацій — на премії «Оскар» і «Золотий глобус».
 
Зрозумівши свою помилку (так склалося, що шрами на обличчі після аварії, зловживання наркотиками і, як наслідок, непростий характер, ролі «поганих» хлопців, створили Еріку імідж негативного героя), актор вирішив переглянути своє ставлення до життя і персонажів, яких він грав.
 
Ролі Еврімаха в «Одіссеї»  та Джона Олански у серіалі «С-16: ФБР» показали світлі сторони його таланту. Робертс, як і раніше, багато знімається у фільмах, серіалах, кліпах відомих музикантів.
 
Організатори Одеського фестивалю сподіваються, що гостям та учасникам кінофоруму буде цікаво побувати на творчій зустрічі з актором, адже йому є що розповісти поціновувачам цього виду мистецтва.
 
Особливо з огляду на те, що недавно завершилася робота актора у психологічному трилері «Сприйняття» українського режисера Євгена Ножечкіна. Але це вже зовсім інша історія...