Віталій Кличко проведе бій-реванш проти Леннокса Льюїса у Києві

11.07.2018
Віталій Кличко проведе бій-реванш проти Леннокса Льюїса у Києві

Віталій Кличко та Леннокс Льюїс готуються провести восени виставковий бій у Києві. (Фото з сайта liga.net.)

Віталій Кличко проведе бій-реванш проти Леннокса Льюїса. Така новина просто сколихнула боксерський світ і викликала великий подив, адже екс-спортсменам уже по 46 років, вони давно зав’язали з боксом! Про який бій мова?!
 
Але все виявилося набагато простіше: це буде виставковий бій у рамках конгресу Всесвіт­ньої боксерської ради, який пройде в Києві восени.
 
Таку грандіозну подію Україна прийме вперше, водночас до столиці завітають такі легенди світового боксу, як Майк Тайсон, Леннокс Льюїс, Евандер Холіфілд та багато інших.
 
Так званою «вишенькою на торті» стане зустріч у ринзі Віталія Кличка та його одвічного суперника Леннокса Льюїса. Всі пам’ятають, чим закінчилося їх протистояння у далекому 2003-му.
 
Драматичний поєдинок, пізніше визнаний «боєм десятиліття в суперважкій вазі», був зупинений лікарем через розсічення у Віталія. На момент зупинки українець вигравав на картах усіх трьох суддів iз рахунком 58:56. Відразу після бою Леннокс пообіцяв Віталію матч-реванш, але не дотримав свого слова і через кілька місяців оголосив про завершення професійної боксерської кар’єри.
 
Не слід забувати про характер нинішнього бою, він буде носити лише комерційний характер, адже екс-боксери вже не в тому віці, щоб серйозно повертатися до рингу.
 
А от фінальний поєдинок новоствореної Всесвітньої боксерської суперсерії між українцем Олександром Усиком та росіянином Муратом Гассієвим, котрий має відбутися 21 липня в Москві, хоч і справжній, але теж має певний комерційний характер. Адже пояснити інакше рішення про перенесення бою на територію суперника не можливо. 
 
Для нашого Олександра Усика боксувати на території противника не в новинку: всі свої чемпіонські пояси він завойовував у лігві ворога, тому фактор чужих трибун не повинен стати на заваді для нього.
 
«Найголовніше — щоб Сашко боксував iз тверезою головою і не намагався вразити публіку. Усик може боксувати так, що він, як кажуть, зводить Гассієва в школу. Головне — не битися, як iз Брієдісом, тоді це може бути проблематично. А якщо Саша буде з тверезою головою, то він може виграти в будь-кого», — сказав колега Усика по олімпійській збірній Олександр Гвоздик.
 
Олександр повністю відновився після травми руки й активно готується до свого найважливішого поєдинку в кар’єрі, на кону котрого стоятиме одразу чотири чемпіонські пояси. До слова, допомагає йому в цьому вищезгаданий Гвоздик, який восени — після 4,5 року професіональної кар’єри — нарешті проведе титульний поєдинок за звання чемпіона світу.
 
«Форма Усика просто приголомшлива», — написав на своїй сторінці в Instagram промоутер українця Олександр Красюк.
 
Звісно, шанувальники Усика сподіваються, що вже 21 липня він стане абсолютним чемпіоном «крузервейту» та володарем омріяного Кубка Мохаммеда Алі. Головне, щоб бій був чесним і розмови після нього були винятково спортивного характеру.
 
Вміє заінтригувати публіку і чемпіон світу за версією WBA в легкій вазі Василь Ломаченко, який не так давно переніс операцію на плечі. 
 
Українець виклав у соціальній мережі відео з підписом: «Ну що, я повертаюся 25 серпня в бій. Як ви думаєте, хто наступний суперник?».
 
Очікується, що суперником Ломаченка буде чемпіон світу за версією WBO Раймундо Бельтран.