Поблизу Новолуганського поранено українського віськового

04.07.2018
Російські окупаційні війсь­­ка, нехтуючи «хлібним    пере­­­­­мир’ям», 2 липня були активними практично по всій лінії зіткнення. Противник 21 раз удався до провокативного вогню по наших позиціях.
 
Щоправда, заборонену Мінськими домовленостями зброю не використовував.
 
На Луганському напрямку неспокійно було в районі населених пунктів Кримське та Причепилівка, де ворог застосовував автоматичні гранатомети та стрілецьку зброю. У районі Світлодарської дуги наші позиції обстрілювали зі стрілецької зброї поблизу Луганського та Новозванівки. Також ворог здійснив обстріл нових позицій, якi зайняла рота глибинної розвідки зі складу Об’єднаних сил на східній околиці Золотого-4.
 
У районі Новолуганського окупанти стріляли з великокаліберних кулеметів i стрілецької зброї. Один наш захисник отримав поранення. На Донецькому напрямку ворог обстріляв захисників Пісків iз протитанкових гранатометів.
 
Найгарячіше було на Маріупольському напрямку. Найбільша кількість провокацій сталася в районі Водяного, Гнутового, Широкиного, Павлополя, Чермалика та Лебединського. Вогнем iз гранатометів, великокаліберних кулеметів i стрілецької зброї ворог намагався змусити наших захисників відкрити вогонь у відповідь.
 
За даними розвідки, за добу двоє бойовиків російських окупаційних військ зазнали поранень. 
 

ІЗ ПРЕТЕНЗІЄЮ

30 червня Володимир Путін присвоїв почесні українські найменування частинам російської армії. 6-й танковий полк російської армії відтепер носить почесне найменування «гвардійський Львівський», 68-й танковий полк — «гвардійський Житомирсько-Берлінський», 163-й танковий полк — «гвардійський Ніжинський», 933-й зенітно-ракетний полк – «Верхньодніпровський».
 
За офіційною версією, назви українських міст включили в почесні найменування полків у пам’ять про участь частин у звільненні цих міст під час Другої світової війни. Усього було перейменовано 11 полків і дивізій. Варто зазначити, що решта частин отримали назви білоруських, польських, румунських i німецьких топонімів.
 
Українська сторона оцінила цей жест як показовий i такий, що демонструє агресію Кремля.
 
«Своїми рішеннями росіяни продовжують свою давню традицію — красти чужу історію та славу. Це маркування території та озвучування претензій на землі інших народів, до яких Росія не має ніякого відношення. Це чіткий сигнал нам і світу, що агресор не збирається зупинятися на Донбасі й у Криму. Він також спрямований на мобілізацію проросійських сил на території України», — прокоментував перейменування начальник Генштабу ЗСУ Віктор Муженко.
 
Він також зазначив, що українське військо має власні військово-історичні традиції, і дії Росії ніяким чином на нас не впливають.
 
У відповідь на випад Москви Муженко підписав наказ Генерального штабу, який регламентує виконання командирами всіх рівнів Закону України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону їхньої символіки».