На Харківщині в старій багатоповерхівці проживали 16 кажанят

04.07.2018
На Харківщині в старій багатоповерхівці проживали 16 кажанят

Кажанят передали в спеціальний реабілітаційний центр (фото: Depo.Харків)

Шістнадцять малесеньких дитинчат червонокнижних тварин удалося врятувати завдяки щиросердності жителів селища Солоницівка.
 
Під час ремонту в старій багатоповерхівці робітники замазали тріщину із зовнішнього боку фасаду будинку. Втім пізніше з’ясувалося, що в цьому отворі жила ціла колонія вечорниць, які одразу ж вилізли з пастки просто до квартири. 
 
Дорослих кажанів власники помешкання випустили на вулицю, а маленьких обережно зібрали й відвезли до Центру реабілітації, розташованого на території «Фельдман Екопарку».
 
«У природних умовах такі крихітки без батьків вижити не можуть, і ми, звичайно ж, узяли їх під власну опіку, — каже керівник Центру Олена Прилуцька. — Будемо вигодовувати молочною сумішшю, допоки не навчаться їсти комах і літати. Лише після цього випустимо на волю». 
 
Таку кількість дитинчат середземноморських кажанів тут рятують уперше, хоча програма реабілітації вечорниць при екопарку діє вже п’ять років. За цей час у Центрі виходили й повернули до живої природи 10 тисяч рукокрилих, усі види яких в Україні занесено до Червоної книги.
 
Беззахисні тваринки сюди потрапляють з усіх регіонів завдяки небайдужим людям. Цього року біологи випустили на волю рекордну кількість урятованих тварин — 2500 особин.