Півзернятка на обід: Наталі Портман не їсть м’яса з дев’яти років

27.06.2018
Півзернятка на обід: Наталі Портман не їсть м’яса з дев’яти років

Наталі Портман.

Хоча актрисі Наталі Портман на початку червня виповнилося 37 років, виглядає вона все такою ж юною і тендітною, мов її героїня Моніка із «Леона-кілера», яку зіграла ще в 12 років.
 
Стрункою фігурою, як сама зізнається, вона завдячує тому факту, що з дев’яти років узагалі не їсть м’яса.
 
А в 2009 році, після того як прочитала книжку Сафрана Фоера «Поїдання тварин», актриса відмовилася навіть від яєць і молочних продуктів, і зараз є веганом. 
 
Нещодавно Наталі презентувала документальний фільм «Поїдання тварин», продюсером якого стала та озвучила його. Стрічку знято на основі вже згаданої книжки Сафрана Фоера.
 
У центрі сюжету — екологічні наслідки діяльності сільських господарств у різних штатах Америки.
 
Переконання — то, звичайно, добре. Але в м’ясоїдів неодмінно виникає питання: а що ж тоді їсть Наталі? Як зізнається актриса, в її тарілці завжди є зелень та овочі, плови, овочеві супи, страви з бобових, рису і пасти, соєві сири тофу i панір, цільнозерновий хліб, вегетаріанська піца, батончики мюслі, горішки, фруктові смузі, свіжі соки, соєве і мигдальне молоко.
 
Не густо, та, мабуть, вона, як казкова Дюймовочка, наїдається половинкою зернятка.
 
Найважче, зізнається, було відмовитися від твердого сиру і мармеладу, адже до складу останнього входить желатин, який роблять із кісток тварин. Не дивно, що на такій «дієті» актриса при зрості 155 см важить усього 47 кг.