СБУ затримала банду росіян, які вимагали валюту в підприємців Києва та Черкас

26.06.2018
СБУ затримала учасників організованого злочинного угруповання на вимаганні 70 тисяч доларів США з бізнесменів.
 
Про це «Україні молодій» повідомили в Черкаському обласному управлінні Служби безпеки.
 
За словами правоохоронців, до складу банди входило четверо громадян Росії. Її організатор та троє його спільників — уродженці Північного Кавказу, двоє з яких раніше були судимі за вимагання та викрадення людей. Банда діяла на території Київської та Черкаської областей. 
 
«Оперативники спецслужби задокументували, що зловмисники вимагали від київського бізнесмена 35 тисяч доларів за нібито охорону його готелю. Учасники угруповання, застосовуючи фізичне насильство та психологічний тиск, «вибивали» таку ж суму в комерсанта з Умані, який займався організацією проживання хасидів під час щорічного паломництва до місця поховання їхнього духовного лідера — цадика Рабі Нахмана», — розповідають у спецслужбі.
 
Співробітники СБУ затримали чотирьох учасників угруповання у Києві під час одержання чергового «траншу» в розмірі 8 тисяч доларів США від одного з бізнесменів.
 
У рамках відкритого кримінального прова­дження за ч. 2 ст. 189 Кримінального кодексу України тривають слідчі дії. Затриманим оголошено про підозру в скоєнні злочину, вирішується питання щодо обрання їм запобіжного заходу. Операція з викриття зловмисників проводилася спільно з поліцією під процесуальним керівництвом прокуратури.