Ляшко вибиває у Верховної Ради гроші на зарплати шахтарів

22.06.2018
Ляшко вибиває у Верховної Ради гроші на зарплати шахтарів

Олег Ляшко запевнив шахтарів під Кабміном у своїй підтримці.

Політик вийшов до робітників шахти «Селидіввугілля», які кілька днів протестують під Кабміном через невиплату зарплат, щоб їх підтримати.
 
Шахтарі на знак подяки подарували Олегу Ляшку свою каску. З нею він повернувся до парламенту, щоб озвучити з високої трибуни проблеми людей праці.
 
«Шахтарі з держпідприємства «Селидіввугілля» подарували мені каску. Люди, які важко працюють, змушені їхати під Кабмін, стукати касками по асфальту, щоб влада їх почула і виплатила заробітну плату. Ми приєднуємося до вимог шахтарів і вимагаємо повернути людям зароблене», — підкреслив політик.
 
За ініціативи Олега Ляшка парламент проголосував за включення до порядку денного законопроекту про внесення змін до держбюджету, щоб передбачити кошти на виплату зарплат шахтарям «Селидіввугілля».
 
Політик пообіцяв зробити все можливе, щоб законопроект був прийнятий і шахтарі отримали чесно зароблені гроші.
 
Він переконаний: проблема з невиплатою зарплат шахтарям не тільки «Селидіввугілля», а й інших підприємств, виникла через те, що влада витрачає гроші на імпортне вугілля замість того, щоб збільшити видобуток українського.
 
«У Червонограді лежить вугілля, його ніхто не купує. Водночас ми в минулому році закупили на 3 мільярди доларів американського, російського,  південноафриканського або ще якогось вугілля. Ми живемо на запасах вугілля, яких вистачить на 500 років, а закуповуємо імпортне. Ось до чого при­зводить політика знищення власних шахт і робочих місць», — підкреслив Ляшко.
 
Радикальна партія, за його словами, пропонує абсолютно протилежну політику — повністю відмовитися від імпортного вугілля, інвестувати у видобуток власного і створювати робочі місця з високими зарплатами для українців.
 
«Ми пропонуємо видобувати більше власного вугілля, щоб наші робітники отримували гідну зарплату. Реальна боротьба з корупцією — збільшення зарплат, доходів і підтримка національного виробника», — підсумував політик.