Бойовики на Донбасі активізувалися в темну пору доби і стріляють по населенню

19.06.2018
Упродовж вихідних бойовики 47 разів порушували режим припинення вогню. Такі цифри називають у прес-центрі Об’єднаних сил. Загалом ситуація була стабільною.
 
Сторони застосовували переважно стрілецьку зброю.У штабі зазначають, що російсько-окупаційні війська активізувалися саме в темний період доби.
 
За останніми зведеннями, 17 червня на Луганському напрямку близько 19-ї години та опівночі окупанти відкрили вогонь iз мінометів по наших позиціях у районі населених пунктів Кримське і Новотошківське.
 
Один захисник Кримського під час обстрілу отримав поранення, напередодні постраждали ще двоє українських військових.
 
Заборонену Мінськими домовленостями зброю противник застосував на Донецькому напрямку, в районах населених пунктів Піски та Старогнатівка, що під Волновахою.
 
На Маріупольському напрямку тривали бойові дії із застосуванням стрілецької зброї в районах населених пунктів Пищевик, Гнутове, Водяне, Широкине.
 
Українські військові дали адекватну відповідь. За даними розвідки,  5 окупантів отримали поранення.
 
На жаль, є поранені й серед мирного населення. 16 червня внаслідок ворожого обстрілу постраждала 49-річна мешканка селища Південне під Торецьком.
 
Її госпіталізували з осколковими пораненнями грудної клітки та стегна. Поліція відкрила кримінальне провадження за фактом теракту.
 
Крім того, 16 червня незаконні зброй­ні формування припинили пропуск громадян через лінію зіткнення в межах дорожнього коридору «Горлівка—Бахмут» нібито через проведення ремонтних робіт.
 
У зв’язку з цим iз 16 по 17 червня тимчасово призупинив роботу КПВВ «Майорське». За даними Держприкордонслужби, 18 червня контрольно-пропускний пункт відновив роботу і наразі працює в штатному режимі. 
 

ДО РЕЧІ

В Одеській області невідомі озброєні люди підпалили водонапірну станцію, розташовану біля кордону з невизнаним Придністров’ям. Про це повідомив одеський активіст Олександр Жирносенко. Інцидент стався в ніч на 16 червня.
 
«Учора вночі в селі Градениці, за 150 м від кордону з Придністров’ям, група озброєних автоматами осіб у чорній «піксельці» увірвалася на водонапірну станцію і підпалила її. Тепер місцеві жителі і фермери залишилися без поливу своїх ділянок», — зазначив активіст.
 
За його словами, наразі розглядається дві версії: диверсія та кримінальні розбірки між місцевими авторитетами. В офіційних службах ситуацію не коментують.