На Полтавщині під час опалювального сезону субсидією скористалася майже кожна друга сім’я

19.06.2018
Упродовж опалювального періоду  2017—2018 років 42 тисячі полтавських домогосподарств (тобто майже кожен другий споживач) скористалися допомогою від дер­жави у вигляді субсидії.
 
У міжопалювальний період їх кiлькiсть трохи зменшилась, оскільки в цей час Полтавське обласне комунальне теплопостачальне підприємство надає лише послуги з централізованого постачання гарячої води.
 
Тож нині приблизно 36 тисяч сімей (або третина від загальної кількості споживачів) отримують субсидію. Про це повідомив заступник генерального директора ПОКВПТГ «Полтаватеплоенерго» Роман Кашин. 
 
Водночас 13,5 тисячі домогосподарств мають заборгованість, що становить 15 відсотків від загальної кількості споживачів послуг підприємства.
 
До речі, серед них є й субсидіанти, яким, щоб отримати допомогу від держави на наступний період, потрібно погасити борг або принаймні укласти договір про його реструктуризацію.
 
«Заборгованість населення за послуги з централізованого опалення та постачання гарячої води сягає 184 мільйонiв гривень. Сума, що додалася опалювального періоду 2017—2018 років, — 61 мільйон гривень. А загалом рівень розрахунків полтавців становить 94 відсотки, тобто порівняно з попереднім  опалювальним сезоном є дещо кращим (торік у цей час він дорівнював  88 відсоткам).
 
Також існує заборгованість державного бюджету з відшкодування пільг та субсидій, наданих населенню за послуги підприємства під час опалювального періоду, — це 73 мільйони гривень. Рік тому заборгованість держави сягала 151 мільйона гривень, тобто була вдвічі більшою. Таким чином, стан розрахунків як держави, так і населення цьогоріч кращий, хоч і далекий від ідеального», — зазначив Роман Кашин.