Кривавий «пас»: російські окупанти обстрілюють позиції ЗСУ і мирні квартали на Донбасі

15.06.2018
Кривавий «пас»: російські окупанти обстрілюють позиції ЗСУ і мирні квартали на Донбасі

Ситуація на східному фронті продовжує лишатися напруженою: минулої середи бойовики 33 рази порушували режим припинення вогню, з яких 11 разів застосовували 122-мм артилерію, 120-мм та 82-мм міномети.
 
Внаслідок ворожих обстрілів четверо українських військових отримали поранення.
 
«Ситуація в районі проведення операції Об’єднаних сил залишається складною, та контрольованою. На всій лінії зіткнення тривали інтенсивні бойові дії.
 
Підрозділи Об’єднаних сил вели активну оборону та давали адекватну відповідь противнику», — йдеться у зведенні прес-центру Операції об’єднаних сил станом на четвер.
 
Зазначається, що на Луганщині, в районі Новотошківського, Новоолександрівки та Новозванівки, окупанти безрезультатно намагалися витіснити наші підрозділи з вигідних оборонних позицій.
 
На Горлівському напрямку інтенсивні бойові дії тривали переважно із застосуванням стрілецької зброї в районах Гладосового та Зайцевого, а на Донецькому — в районі міста Авдіївка — ворог вдався до мінометних обстрілів.
 
На Маріупольському напрямку активні бойові дії тривали в районах Талаківки та Водяного (у цьому селищі під час обстрілу отримав осколкове поранення спини 71-річний місцевий пенсіонер).
 
У поліції кваліфікували подію як теракт і додають, що Водяне розташоване за кілька сотень метрів від позицій бойовиків. Через часті обстріли iз села виїхали майже всі жителі, лише в дев’яти житлових будинках мешкає мирне населення.
 
За даними розвідки, знищено одного та поранено п’ять бойовиків. Зокрема, в середу окупанти вели снайперський вогонь у районі Красногорівки, що на Донеччині, але «вмілими контрснайперськими заходами українські військовослужбовці швидко змусили противника припинити вогонь».
 
У прес-центрі запевняють, що підрозділи Об’єднаних сил відкривали вогонь у відповідь i подавляли вогневі точки ворога, зберігаючи свої положення незмінними. 
 

ДО РЕЧІ

Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ заявляє, що один із бойовиків окупованих районів Донецької області в стані алкогольного сп’яніння кинув у спостерігачів молоток.
 
Як iдеться у звіті Місії, інцидент стався, коли патруль СММ перебував на блокпосту незаконних збройних формувань у мікрорайоні Трудовське в Петровському районі Донецька.
 
Молоток пролетів над головами спостерігачів і впав приблизно за два метри від двох припаркованих автомобілів СММ. Відзначається, що після цього бойовик пішов, а інший його «колега» вибачився за нього.