Жителя Сміли судитимуть чоловіка за заклики до повалення в Україні конституційного ладу

13.06.2018
На Черкащині судитимуть жителя Сміли, якого звинувачують у закликах до повалення в Україні конституційного ладу.
 
Про це «Україні молодій» повідомили в Черкаській обласній прокуратурі.
 
Правоохоронці кажуть, що завдяки скоординованій роботі прокуратури області та слідчого відділу управління Служби безпеки України в Черкаській області завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні стосовно жителя міста Сміла, якого звинувачують у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 109 ККУ — це дії, спрямовані на повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади.
 
«Цей чоловік, за допомогою персонального акаунту в одній із соціальних мереж, упродовж 2015-2017 років розміщував на своїй сторінці статті з публічними закликами до насильницької зміни чи повалення конституційного ладу, що підтверджено відповідними висновками експертів», — наголошують у прокуратурі.
 
І додають, нині обвинувальний акт у цьому кримінальному провадженні скеровано до суду для розгляду по суті. За вчинене зловмиснику загрожує три роки обмеження волі.
 
До речі, це не перша така справа у цьому черкаському райцентрі. Напередодні тут викрили 40-річну місцеву жительку, яка зберігала та розповсюджувала газети про «руську весну». Місцева поліція веде досудове розслідування у цьому кримінальному провадженні.