Найближчим часом Україна матиме шанс повернути окупований Донбас — Аваков

08.06.2018
Упродовж минулої середи противник 25 разів порушував режим припинення вогню, з них двiчi — із застосуванням мінометів, повідомляє прес-центр Операції Об’єднаних сил. Загинуло двоє захисників України.
 
Відзначається активізація російсько-окупаційних військ темної пори доби в районах населених пунктів Кримське, Новозванівка, Опитне, Мар’їнка, Водяне, Широкине.
 
Тоді як підрозділи Об’єднаних сил ставали на заваді провокаційним діям ворога та давали йому адекватну відповідь.
 
За даними розвідки, противнику завдано втрат: п’ятьох окупантів знищено та трьох поранено. Найближчим часом Україна має шанси повернути окуповану територію Донецької та Луганської областей за допомогою не військової, а «поліцейської операції», заявив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков у ході «круглого столу» на ІХ Національному експертному форумі.
 
За його словами, «ми маємо надію і шанси на те, що путінський режим буде змушений поступитися міжнародному тиску (механізму санкцій), і ми повернемо свої окуповані території».
 
На думку пана Авакова, технічно це буде поліцейська операція без застосування Збройних сил, яка має складатися з кількох компонентів.
 
Перш за все, з інформаційного. І запевняє, що така поліцейська операція не потребує 40 тисяч миротворців ООН. Достатньо буде 2 тисячі правоохоронців.
 
Також міністр МВС виступив за прийняття законів про колаборантів і про амністію до початку деокупації Донбасу.
 
На його думку, постати перед судом мають люди, які свідомо співпрацювали з окупантами, які входили до органів влади, сприяли захопленню територій, воювали на боці загарбників, вчинили кримінальні злочини проти українських військових і мирного населення.
 
А президент Росії Володимир Путін, відповідаючи 7 червня в рамках «Прямої лінії» на відеопитання російського письменника Захара Прілєпіна, який воює на боці терористів на Донбасі, сказав, що Російська Федерація продовжить «надавати допомогу» «ЛНР» і «ДНР» на українському Донбасі. Звичайно, агресор не зауважив, що так звані «республіки» — незаконні збройні формування.