Тернопільський фермер виготовлятиме продукти дитячого харчування

22.05.2018
Цього року Фермерське господарство «Гадз» укладе угоду про співпрацю з іноземними фірмами, які виготовляють обладнання для переробки фруктів та овочів.
 
«Поки що шукаємо ідеальну технологію та устаткування, щоб виготовляти якісну продукцію високого рівня. Вже наступного року запланували запустити виробництво соку, пюре, джему та мармеладу на повну потужність.
 
Крім того, розвиватимемо виробництво продуктів дитячого харчування для різних вікових груп, залежно від потреб дітей», — каже технічний директор ФГ «Гадз» Віктор Джула.
 
Керівники ФГ «Гадз» уже зустрілися з представниками італійських компаній FME та Navatta Group, які можуть забезпечити підприємство необхідною технікою.
 
Наступного тижня представники фермерського господарства відправляться до Італії, аби оглянути виробничі потужності та необхідне обладнання іноземних фірм.
 
ФГ «Гадз», що вже багато років успішно розвивається в Бучачі, має 600 гектарів власних плодових садів, де вирощують на продаж яблуні, груші, сливи. З плодового розсадника, у якому щороку підрощують 800 тисяч са­джанців, залюбки купують посадковий матеріал навіть сусіди-європейці. Сортовий яблуневий сад дає сьогодні до 60 тонн із гектара врожаю плодів.
 
Господарство, сертифіковане у системі Global GAP, восени минулого року відправило першу партію яблук у Швецію. Угодою, підписаною на рік, було передбачено постачання 500 тонн яблук сортів Джонапринц (Чорний Принц), Ред чіф, Гала, Голден делішес.
 
«Сертифікація Global GAP підтверджує, що наш продукт є екологічно чистим і безпечним для продажу в супермаркетах та споживання. Зі шведськими фірмами-імпортерами підписано контракти, де вказано калібри, колір та розмір яблук», — пояснив заступник голови правління фермерського господарства «Гадз» Тарас Мельник.
 
Сучасне обладнання на підприємстві дозволяє у процесі пакування сортувати яблука на декілька категорій.
 
Перша категорія — екстраклас, яка експортується на ринки Скандинавії, друга також іде на експорт, а останню категорію яблук відправляють на сокові заводи. Підприємство також досягло домовленостей щодо експорту яблук із Індією, В’єтнамом, Індонезією, Малайзією.