Заміж за принца: у суботу вся Британія гулятиме на королівському весіллі

18.05.2018
Заміж за принца: у суботу вся Британія гулятиме на королівському весіллі

У Віндзорському замку Великобританії тривають останні приготування: в суботу принц Гаррі візьме за дружину американську актрису Меган Маркл.
 
Шлюбна церемонія розпочнеться в каплиці святого Георгія о 12.00 за лондонським часом.
 
Далі пара вирушить на романтичну прогулянку вулицями Лондона в кареті з почтом. Очікується, що близько 100 тисяч осіб вийдуть на вулиці британської столиці, аби побачити молодят.
 
Увечері принц Гаррі та Меган вирушать у Фрогмор-хаус — заміську резиденцію королівської сім’ї, де зберуться близькі друзі. Церемонію одруження транслюватиме телеканал Бi-Бi-Сi.
 
Вигляд весільної сукні Меган тримають у секреті. Відомо тільки, що над нею працював ізраїльський дизайнер Інбаль Дрор та що вона закриватиме плечі й руки — цього вимагає традиція.
 
Весільний торт для королівської пари готує кондитер Клер Птек. Лимонні коржі просочать сиропом бузини, перемастять масляним кремом i прикрасять живими квітами. 
 
А от від подарунків принц Гаррі та Меган Маркл відмовилися. Замість цього вони закликали гостей зробити пожертвування в благодійні організації.
 
Проте від подарунку бабці Єлизавети II її онук Гаррі не міг відмовитися: королева перед весіллям підвищила його по службі. Меган замість подарунка отримає після заміжжя титул Її Королівська Високість принцеса Генрі Уельська.
 
Однак називатися принцесою можуть тільки люди, народжені в королівській родині. Швидше за все, королева нагородить молодих герцогством.
 
Згідно з підрахунками агентства «Брайд Букс», королівське весілля обійдеться майже в 46 мільйонів доларів. Більша частина грошей — 43 мільйони доларів — піде на безпеку.
 
Охороняти всіх присутніх будуть професійні снайпери і поліцейські під прикриттям. А от заробить країна на весіллі, за підрахунками експертів, $1,4 млрд. Адже в ці дні очікують неймовірну навалу туристів.