Американці спокушають Кім Чен Ина гарантіями безпеки в обмін на ядерне роззброєння

15.05.2018
США готові будуть надати гарантії безпеки лідеру Північної Кореї Кім Чен Ину, якщо Пхеньян погодиться відмовитися від ядерної зброї.
 
Про це у неділю, 13 травня, заявив дер­жавний секретар США Майк Помпео в ефірі телеканала «Фокс Ньюс», повідомляє агенція «Ассошiейтед Пресс». 
 
Відповідаючи на запитання, чи зможе Кім залишитися при владі, якщо задовольнить вимоги Вашингтона, Помпео зазначив: «Ми повинні будемо надати гарантії безпеки, звісно».
 
У відповідь на поступки Пхеньяна Вашингтон також готовий допомогти збіднілій країні посилити її економіку, додав Помпео.
 
За словами держсекретаря США, американський приватний сектор може допомогти відновити енергетику Північної Кореї та розвинути інфраструктуру.
 
Він також заявив про можливості американського сільського господарства «підтримати Північну Корею, щоб вони могли їсти м’ясо і вести здоровий спосіб життя».
 
Нагадаємо, Майк Помпео займається підготовкою історичної зустрічі Дональда Трампа і Кім Чен Ина, яка має відбутися 12 червня в Сінгапурі.
 
Минулого тижня він провів зустріч iз північнокорейським лідером. Метою Трампа є досягнення ядерної угоди, за якою КНДР має відмовитися від ядерної зброї на постійній основі та в спосіб, який можна перевірити.
 
Помпео кілька днів тому запевнив, що США готові сприяти підвищенню добробуту КНДР до рівня Південної Кореї, якщо режим Кім Чен Ина погодиться провести швидке ядерне роззброєння. Пхеньян уже заявив про намір 23-25 травня закрити ядерний полігон.
 
Варто пам’ятати, що свого часу Вашингтон також роздавав обіцянки про гарантії безпеки та економічної допомоги за відмову від ядерної зброї Україні та Ірану. Чого варті ті обіцянки, обидві країни вже відчули сповна.