Американський дрон провів розвідку на кордоні України та Росії в Харківській області

15.05.2018
Стратегічний безпілотник Військово-Повітряних сил США RQ-4B-30 Global Hawk провів чергову розвідку на кордоні України та Росії.
 
Як повідомив PlaneRadar на Twitter-сторінці, дрон увійшов у повітряний простір України о 7:15 ранку в районі Харківської області, кілька разів пролетів уздовж лінії розмежування з РФ і через три години покинув українську територію.
 
Безпілотник був запущений з авіаційної бази НАТО Сигонелла в Італії. 
 
Це далеко не перший розвідувальний політ американських дронів, за допомогою яких наші військові союзники моніторять ситуацію в прикордонній зоні Росії.
 
У середині березня такий самий безпілотний апарат упродовж 11 годин знімав лінію розмежування України з окупованою територією Донбасу, а також прикордоння Бєлгородської, Воронезької та Ростовської областей Росії.
 
При цьому безпілотник не покидав район Новокопського району Луганської області, перебуваючи на висоті 16 тисяч метрів. 
 
А тижнем раніше апарат-розвідник RQ-4A Global Hawk вивчав ситуацію біля берегів Краснодарського краю РФ та Криму.
 
Причину запуску цих безпілотників у США пояснили тим, що Росія не бажає бути прозорою в переміщенні своєї військової техніки, а також здійснює мілітаризацію окупованого українського півострова.
 
Як відомо, RQ-4B Global Hawk — найбільший у світі розвідувальний безпілотний апарат.
 
На борту в наявності «далекобійна» камера, інфрачервоний сенсор та радар для відстеження рухомих об’єктів. Дрон може проводити стратегічну військову розвідку на відстані до 200 кілометрів від кордону супротивника.