На Черкащині почав діяти мобільний лісовий пожежний патруль

15.05.2018
На Черкащині почав діяти мобільний лісовий пожежний патруль

Після Київщини та Волині новий сучасний мобільний лісовий пожежний патруль почав діяти і на Черкащині.
 
Його презентація відбулася днями в ході комплексних тактико-спеціальних навчань iз ліквідації умовної лісової пожежі на базі Дахнівського лісництва Черкаського лісгоспу.
 
«П’ять нових позашляховиків Ford Ranger устаткували лісопожежними модулями, квадрокоптерами, GPS-трекерами, радіостанціями, пожежним інвентарем», — про це «Україні молодій» повідомили в Черкаському обласному управлінні лісового та мисливського господарства.
 
За словами заступника голови Державного агентства лісових ресурсів України Володимира Бондаря, який і вручав лісівникам нові авто, Черкащина — одна з перших областей, де на такому сучасному рівні підходять до вирішення проблеми лісових пожеж. 
 
Упровадження такого лісового патруля є дуже ефективним, адже, окрім рейдування, гасіння загорань, він буде здійснювати ще й роз’яснювальну та попереджувальну роботу з населенням.
 
Новопридбані автомобілі цілковито відповідають тому набору технічних характеристик, які необхідні для протипожежного напрямку роботи.
 
«Лісовий пожежний патруль діятиме в держлісгоспах, де переважають хвойні насадження, з протипожежною метою, з метою охорони лісів від правопорушень. Такі патрульні автомобілі функціонуватимуть у Шевченковому краї в Золотоніському, Канівському, Смілянському, Чигиринському, Черкаському держлісгоспах», — пояснює заступник голови Державного агентства лісових ресурсів України.
 
«Технічні можливості позашляховиків для лісової пожежної охорони Черкащини дозволять максимально швидко прибути на місце загорання — при невеликій пожежі одразу ж її локалізувати, адже пожежний модуль міститиме тонну води, при більшій пожежі — зменшити площу пожежі та за допомогою сучасного обладнання визначити її масштаби», — додає начальник Черкаського обласного управління лісового та мисливського господарства Олександр Дзюбенко.
 
Практику впровадження лісових мобільних пожежних патрулів лісівники обіцяють застосувати і в інших областях нашої держави.