Ляшко вимагає припинити кабальну співпрацю України з МВФ

15.05.2018
Ляшко вимагає припинити кабальну співпрацю України з МВФ

Україні не потрібна співпраця з МВФ ціною зубожіння громадян, наголосив Олег Ляшко.

На такі кроки політика наштовхнуло чергове рішення влади про підвищення ціни на газ для населення на догоду МВФ.
 
Політик категорично проти цього, тому став на захист людей.
 
«Минулий тиждень я присвятив спілкуванню з людьми в регіонах. Громадян найбільше хвилюють ціни на газ, низькі зарплати і пенсії, високі ціни на ліки і недоступна медицина. Уряд розповідає, що заради кредиту МВФ потрібно підняти ціни на газ для населення до 11 тисяч гривень за тисячу кубів. Водночас МВФ говорить, що не можна підвищувати зарплати і пенсії, бо немає можливості. Українські зарплати і пенсії ледь дозволяють зводити кінці з кінцями, не кажучи вже про купівлю ліків, оплати комуналки чи інших потреб. Нам кажуть, що заради кредиту МВФ маємо підняти ціну на газ, продати землю, підняти пенсійний вік, дати прослушку НАБУ і створити антикорупційний суд. Коли влада щось почне робити заради українців? Якщо нам ззовні нав’язуватимуть політику, яка не відповідає національним інтересам України, ми вимагатимемо від уряду припинити співпрацю з МВФ», — заявив політик.
 
Парламентарiй переконаний, що прожити без кредитів МВФ цілком реально і розповів, де взяти гроші без закордонних позик. 
 
«Наркоман каже, що не може прожити без дози, алкаш — без стакану, на таку залежність прирікають і українців. Ми хочемо злізти з наркоманської голки! Для початку потрібно змінити грошово-кредитну політику Нацбанку, щоб наші національні виробники могли під 3-5% брати кредит, як це роблять наші іноземні конкуренти. Замість продажу землі ми вимагаємо зміни до Конституції, де буде вказано, що основою аграрного устрою України є фермерське господарство. Ми наполягаємо на прийнятті закону №8326 про успадкування фермерами землі, щоб у людей не забирали землю. Також необхідно прийняти закон №3871 про заборону пальмової олії, щоб не труїли українців імпортною бадягою, а поїли нормальним молоком», — підкреслив депутат.
 
Лідер РПЛ розповів про зустріч iз багатодітною селянською родиною з Чернігівщини і на її прикладі показав, як важко живеться селянам по всій Україні.
 
«Кілька днів тому я зустрічався на Чернігівщині, у селі Підлісне, з багатодітною сім’єю Наталі Шовкун. У неї п’ятеро дітей, а чоловік минулого року помер. Ні вона, ні мільйони українських селян, які хочуть тримати своїх корів, не отримують ні копійки державної підтримки. Ми пропонуємо дотації, збільшення зар­плат і пенсій, відновлення фінансової підтримки та виплати 5 тисяч гривень за корову, щоб наші діти не дивилися на корову, як на динозавра з картинок підручника природознавства. Припинення співпраці з МВФ, радикальна зміна економічної політики, зміна грошової політики, підвищення доходів українців, зниження цін на ліки, доступ до медицини — ось що треба українцям, а не той порядок денний, який нам нав’язують», — підсумував Олег Ляшко.