Дівчата марсіанина: які земні «зірки» освітлюють шлях винахідника та мільярдера Ілона Маска

15.05.2018
Дівчата марсіанина: які земні «зірки» освітлюють шлях винахідника та мільярдера Ілона Маска

Ембер Херд.

Після смерті Стіва Джобса найбільшою зіркою у світі високих технологій став інженер, підприємець, винахідник, інвестор і просто мільярдер Ілон Маск.
 
Він народився 1971 року в Південно-Африканській Республіці в родині винахідників і нестримних шукачів пригод, тож сповна успадкував від батька та діда ці якості. Згодом Ілон повернувся на батьківщину своїх предків — у Канаду, де розпочав свій трудовий шлях прибиральником. Потім закінчив університет і вже у 28 років став мільйонером. 
 
На цей час часопис «Форбс» оцінює його статки в 13,9 млрд. доларів. Сьогодні Маск є засновником, власником, генеральним директором і головним інженером компанії SpaceX, яка завдяки своїм приватним космічним проектам поступово набирає тієї ж ваги, що і державна Національна космічна агенція США (НАСА). Інша компанія Маска Tesla є розробником першого електромобіля і тепер вдало просуває свою продукцію на світовому ринку. І подібних проектів у Маска — десятки. Недарма його вважають найбільшим візіонером сучасності.
 
Еліту великих учених, винахідників та підприємців вважають зосередженням «сухарів», які непідвладні жіночим чарам. Але це — не про Ілона, який на цьому добре знається. Проте намагається тримати своє особисте подалі від сторонніх очей. Якось Маск заявив: «Я радше увіткну собі виделку в руку, ніж розкажу про приватне життя». Ну й нехай! Таблоїди й так усе про нього знають! 
 
Перша дружина, Джастін Маск, вчилася з Ілоном в одному університеті в Канаді. Вони одружилися в 2000 році, і в сім’ї з’явилося п’ятеро синів за двоє пологів: спочатку — близнюки, а потім — трійня. У вересні 2008-го Ілон і Джастін оголосили про розлучення. Перша дружина розповіла про чоловіка подробиці, про які він волів би промовчати. Зокрема, що він часом, немов термінатор, втуплюється поглядом у щось і говорить: «Це має стати моїм». А ще про те, що він зраджував їй з нянечкою, яка доглядала за дітьми.
 
Невдовзі після першого розлучення стало відомо, що Маск зустрічається з британською акторкою Талулою Райлі. 25 вересня 2010 року вони побралися, але через рік із хвостиком пара подала на розлучення. Та в липні 2013-го Ілон і Талула вдруге взяли шлюб, правда, знову ненадовго: 31 грудня 2014-го Маск подав на розлучення, виплативши дружині цього разу близько $16 млн., майже вчетверо більше, ніж першого разу.
 
Торік в інтерв’ю часопису «Роллінг стоун» Маск визнав: «Ще в дитинстві я сказав собі, що ніколи не бажатиму бути самотнім». І надалі розвинув думку, що йому нестерпно бути в ліжку самому. Навіть попросив журналістку підібрати йому дівчину з її подружок, оскільки він невибагливий до жіночого товариства. Але ж чи це так, якщо до цього його партнерками були лише жінки бездоганної вроди?
 
Як, наприклад, акторка Ембер Херд. З нею Маск познайомився ще в 2013 році на зйомках фільму «Мачете вбиває» (він полюбляє з’являтися в епізодах художніх стрічок). Та в 2015-му вона вийшла заміж за Джонні Деппа, і вже за рік розлучилася.
 
У тому ж році журналісти помітили Ілона разом з Ембер. У квітні 2017-го в «Інстаграмі» пара виклала спільні фото. Чи обіцяє Маск своїй дівчині збудувати затишну хатинку на Марсі (з 2016 року він працює над космічною програмою колонізації червоної планети), невідомо. Та оскільки якось він заявив, що «жінки варті 10 годин уваги на тиждень», неважко здогадатися, що всі наступні романи геніального винахідника будуть нетривалими. Зрештою, його подруги не почуватимуться обманутими з огляду на кругленьку суму відступного.