Папа Римський продав свій «Ламборджині» за 715 тисяч євро

15.05.2018
Папа Римський продав свій «Ламборджині» за 715 тисяч євро

Завдяки автографу Папи це авто здорожчало вдвічі.

Aж 715 тисяч євро (понад 861 тисяча доларів) заплачено останньої неділі, 13 травня, на аукціоні «Сотбіз» у Монако за суперавтомобіль Lamborghini Huracan RWD Coupe.
 
 
Цей спорт­кар золотаво-білого кольору (мов прапор Ватикану) був подарований Папі Римському Франциску італійською фірмою-виробником цих супердорогих спортивних машин Automobili Lamborghini S.p.A.
 
 
Заплачена сума вдвічі вища від ринкової вартості цієї моделі, однієї з найшвидших у світі, оскільки та має автограф — у момент передачі подарунку 15 листопада минулого року понтифік власноруч розписався на капоті машини. 
 
Отримані від продажу кошти підуть на доброчинні цілі, зокрема половина — на допомогу католицькій благодійній організації «Церква в потребі», яка перекаже отримані гроші на відбудову будинків християн Нінівської низини в Іраку, які були зруйновані чи спалені бо­йовиками «Ісламської держави».
 
Друга половина надійде на рахунок італійської католицької спільноти імені Івана XXIII, яка цього року відзначає 50-річний ювілей заснування.
 
Організація надає допомогу жертвам торгівлі людьми та жінкам, яких змушували до проституції. 
 
Папа Франциск славиться своєю скромністю, щодня користується машинами з ватиканського гаража. Але, як стверджують, зберігає також до цього часу свій перший придбаний автомобіль — білий «Рено К4» 1984 року. До придбання цього «первістка» майбутній Папа їздив на велосипеді або ж користувався громадським транспортом. 
 
Серед відомих автовиробників зберігається традиція обдаровувати понтифіків виготовленими спеціально для них автомобілями: і на знак пошани, і задля реклами власної продукції.
 
Ці машини частіше за все перепродуються через аукціони з метою отримання коштів на благодійність. 
 
У червні 2016 року Папа Франциск уже продав через аукціон чорний «Фіат 500L» за 82 тисячі доларів.
 
На відміну від «Ламборджині», який позавчора пішов iз молотка цілком новим, «необ’їздженим», подарований 2015 року «Фіат» Папа використовував торік під час поїздки до американського штату Філадельфія.
 
Другий «Фіат», використаний під час цієї ж поїздки на Світову зустріч християнських родин, також був пізніше проданий, але не на аукціоні, а на автошоу 7 лютого 2016 року у Філадельфії.