Директору одеського табору «Вікторія» оголосили ще одну підозру

11.05.2018
Директору дитячого оздоровчого табору «Вікторія» та його заступнику повідомили про підозру в заволодінні коштами співробітників табору.
 
Про це повідомили в прес-службі Прокуратури Одеської області.
 
Про підозру в заволодінні чужим майном, зловживаючи службовим становищем, та внесенні до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей (ч. 3 ст. 191, ч. 1 ст. 366 ККУ) Петросу Саркісяну оголосили 8 травня.
 
«Під час слідства встановлено, що двоє посадовців позашкільного дитячого закладу з січня по серпень 2017 року шляхом внесення недостовірних відомостей до табелів обліку робочого часу щодо працевлаштування та відпрацьованих годин 6 співробітників заволоділи коштами з місцевого бюджету», — зазначають у прокуратурі.
 
Слідство з’ясувало, що «мертві душі» не працювали в таборі, а існували лише на папері. За це отримували зар­плату. Гроші знімалися з одного банкомату, розташованого на території Київського району Одеси.
 
Правоохоронці провели економічну експертизу і встановили, що посадовці завдали на120 тис. грн. матеріального збитку державі. Поки що досудове розслідування в цьому кримінальному провадженні триває.
 
Крім того, Петрос Саркісян — голов­ний обвинувачений у справі про пожежу в дитячому таборі.
 
Його звинувачують у порушенні встановлених законодавством вимог пожежної безпеки, що спричинило загибель людей та майнову шкоду в особливо великому розмірі (ч. 2 ст. 270 ККУ). 4 травня йому продовжили запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.
 
Нагадаємо, в ніч на 16 вересня 2017-го в дерев’яному корпусі №5 КПНЗ Одеського міського дитячого оздоровчо-спортивного комплексу «Вікторія» через порушення правил пожежної безпеки сталася пожежа, яка призвела до загибелі трьох дітей.
 
Наразі на лаві підсудних, крім Саркісяна, перебувають екс-заступниця одеського міського голови Зінаїда Цвірінько, колишній керівник Київського відділу ГУ ДСНС в Одеській області Валерій Дяченко та інспектор ДСНС Леонід Бондар.
 
По справі винесено лише один вирок — старшій виховательці Наталії Цокур (дівоче прізвище Янчик. — Ред.),  яка де-юре відповідала за пожежну безпеку.
 
Вона співпрацювала зі слідством, повністю визнала свою провину, тож суд засудив її на умовний термін — 3 роки по­збавлення волі. Потерпіла сторона претензій до Янчик не має.