Романси соловейка: юна вокалістка Ольга Мельничук відспівала перший сольник

17.04.2018
Романси соловейка: юна вокалістка Ольга Мельничук відспівала перший сольник

Знайомтеся — Ольга Мельничук. П’ятнадцятилітня вокалістка.
 
 
Минулого року стала володаркою гран-прі Всеукраїнського телевізійного дитячого пісенного фестивалю-конкурсу «Соловейко України».
 
 
Нещодавно, в березні, здобула чергову перемогу у Всеукраїнському конкурсі вокального мистецтва «Пісенна скарбничка».
 
 
А в Міжнародний день щастя в Музеї Миколи Лисенка відбувся її перший сольний концерт «Солов’їний романс». 
 
До четвертого класу Оля й гадки не мала, що буде співати. Дівчинка чудово декламувала вірші. Та по закінченні початкової школи треба було підготувати номер до урочистого концерту. Мама Наталія, педагог за освітою, попросила доньку заспівати. Два місяці репетицій принесли перший успіх. Пісня, у виконанні Олі Мельничук, здивувала однокласників, а вчителів розчулила до сліз.
 
Як кажуть, гени своє взяли: у родині чудово співав дідусь Андрій, а мама Наталія — професійна музикантка й співачка. Свого часу вона закінчила музичну академію по класу бандури та диригування. А вже коли народила донечку, студіювала в консерваторії оперний вокал. Та доля розпорядилася інакше: довелося доглядати за тяжкохворою мамою. Пізніше зрозуміла, що свою душу і вміння треба вкладати в донечку. А це вимагає неабиякої праці й витримки.
 
Оля зізнається, що не так усе було й легко. Щоправда, відчула результат, коли стала лауреаткою пісенного фестивалю-конкурсу «Соловейко України». Тоді нарешті зрозуміла насолоду від співу.
Оля продовжує навчатися в 26-й київській дитячій музичній школі по класу бандури, а уроки вокалу бере в мами вдома. Її улюблена співачка — Євгенія Мірошниченко, а з композиторів — Джузеппе Верді й Петро Чайковський.
 
На рахунку вокалістки — понад два десятки музичних конкурсів. Минулого року Оля Мельничук узяла участь в Євразійських музичних іграх в Астані. Учасники мали творчі зустрічі й майстер-класи з кращими педагогами і виконавцями з усього світу. Оля Мельничук за рішенням поважного журі ввійшла до переліку переможців у першій категорії, довівши, що соловейко — співець добра і кохання, символ волі, високого натхнення і неперевершеного таланту.