У Музеї Лесі Українки триває унікальний проект «Творчі близнюки»

04.04.2018
У Музеї Лесі Українки триває унікальний проект «Творчі близнюки»

Однакові зовні — талановиті по-своєму. (Фото надане організаторами.)

Єдиний в Україні щорічний проект «Творчі близнюки», що проходить у столичному Музеї Лесі Українки, демонструє всі грані талантів у квадраті — співаків, художників, піаністів, скрипалів, гончарів.
 
 
Надзвичайно щирий і теплий душевний світ арт-близняток, ніби небесна веселка, приваблює глядачів.
 
 
Мета проекту — відкрити унікальний світ творчих собистостей. Близнюки бувають схожі одне на одного як дві краплини води, і розрізняти їх можуть тільки мама з татом, але при цьому в кожного є своє бачення будь-якого питання, тим більше — творчого, вважають організатори проекту.
 
І дійсно, для глядачів та слухачів спроби проаналізувати мистецтво близнят та особисто відчути індивідуальне світосприяття кожного з них — стає справжньою захоплючою пригодою. 
 
На думку арт-кураторів та учасників усіх проектів Art twins, київських художниць Катерини і Тетяни Очередько, цей ювілейний рік дивує творчими знахідками і новими ідеями.
 
Cаме дитячі враження та захоплення часто стають основою для вибору професії вже у дорослому житті — вважають куратори — отже, підтримка талановитих дітей на шляху їх становлення як професіоналів є дуже важливою і відповідальною. 
 
Цього року Art twins представив донецьких скрипальок Анну і Софію Кисляків (клас педагога Олени Приходько), Юлю і Татяну Барабанових з Івано-Франківська, опішнянських юних гончарів Дарину та Марію Лапіних, а також маленьких художниць Дар’ю та Мар’яну Крохмальних, Дар’ю та Олександру Дебчинських, вокалістів та ведучих Мідєя та Адріана Наруцьких, художниць Тетяну та Катерину Очередько. 
 
Картини близнюків експонуватимуть у музейному залі до 10 квітня. Здібності музикантів та вокалістів можна було почути лише на відкритті проекту. 
 
Загальне враження після відвідання виставки додає оптимізму. Вишукані дерева у ранковому мереживі на картині «Сріблястий гай» Катерини Очередько, сонячні акорди в морському краєвиді Мар’яни Крохмальної та дитячі веселощі у спортивних «Зимових розвагах» Дар’ї Дебчинської залишають стійке враження радісного і насиченого подіями життя.
 
Юні художниці натхненно доторкаються до історії України («Богдан Хмельницький» Дар’ї Крохмальної), із захопленням сміливо експериментують із кольорами («Смарагдовий вечір» та пейзаж Spring Тетяни Очередько), розповідають про своє щоденне життя («Дівчина з книгою» та «Кішка Нора» Дар’ї Крохмальної).