Миротворець серед однолітків: чим прославився третьокласник Павлик Петришин

14.03.2018
Миротворець серед однолітків: чим прославився третьокласник Павлик Петришин

Доброї душі третьокласник Павлик Петришин із Перемишля. (Фото з власного архіву.)

У місті Перемишляни Львівської області третьокласник тамтешньої гімназії Павлик Петришин, завдяки доброті своєї маленької душі, в один день  прославився на всю  Україну.
 
Про його зворушливий вчинок повідомила на своїй сторінці у «Фейсбуці»  львівська журналістка  Євгенія Полікарпова, яка того дуже морозного дня  була у відрядженні у Перемишлянах  і стала свідком події.
 
«Він ніяк не міг залишити кошеня. Йшов і знову повертався. Спершу нагодував бутербродами. Поки воно їло, тихенько пішов геть. Але вже за кілька секунд повернувся. Взяв пухнастого до рук, аби зігрілося трохи. І знову пішов, а потім знову повернувся. Так тривало хвилин 15. Нарешті хлопчина підхопив кошеня і кудись його поніс. Батьки, якщо ваш син сьогодні притарабанить до хати вухасте-смугасте — не сваріть своє чадо. Він так вагався: і взяти страшно, а залишити ще гірше. Він зробив крутезний вибір. Якщо що, то кіт їсть небагато!» — написала Євгенія і  у підтвердження  сказаному виставила відео, на якому маленький школярик iз ранцем за плечима опікується бездомним кошеням.
 
Пізніше журналістка, яка своїм постом доброти зачепила душі багатьох українців, повідомила, що дізналася продовження  цієї історії.
 
«Чесно, не сподівалась, що відео з дитиною, яка рятує кошеня, здійме таку хвилю. Приємно, що саме позитивна тема зацікавила людей. Наш герой Павлик вчиться у 3-му класі Перемишлянської гімназії. У цій школі багато діток опікувалися котиком, купували йому їсти. Тому одразу з’ясувати, хто саме підібрав кошеня, вчителі не могли. Оксана Сивуляк, дякую за допомогу в пошуку», — зазначає Євгенія Полікарпова.
 
І додає про найцікавіше. Як з’ясувалося, Павлик зайшов iз кошеням у  магазин і попросив людей, аби вони забрали пухна­стика до себе. Погодилась жіночка, яка щось в цей час купувала. Кошеня тепер вдома, в теплі.
 
«Павле, ти вразив мене. Ти Людина, справжня, якою і має бути кожен з нас. Дякую тобі за твій вчинок. І твоїм батькам — Дані та Володимиру Петришин та вчителям, що виховали тебе доброю та дуже розумною людиною», — зазначає журналістка зі Львова.
 
Як розповіла «Україні молодій» вчителька маленького героя Наталя Сабор-Карась,  Павлик Петришин —дуже добра дитина. З першого класу він відзначається позицією  миротворця серед однолітків. 
 
Окрім того, наголошує вона, у юного школярика чимало інших талатнів — він гарний математик, добре грає на скрипці, любить і вміє розповідати  цікаві історії.  
 
«Він ніколи ні з ким у нас  не свариться, дуже товариський, завжди хоче всіх захистити,  всім допомогти.  І цей вчинок — це суть душі цієї дитини», — підсумовує пані Наталя.