На Донбасі загинув один і поранено трьох бійців ЗСУ

13.03.2018
Російсько-окупаційні війська продовжують порушувати умови безстрокового припинення вогню в районі АТО. Лише впродовж доби 11 березня здійснили чотири обстріли позицій українських захисників. 
 
Зокрема, на Луганському напрямку противник iз гранатометів та великокаліберних кулеметів вів вогонь по наших укріпленнях у районі населених пунктів Троїцьке, Луганське та Новозванівка. 
На Донецькому напрямку бойовики російсько-окупаційних військ iз великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї обстріляли сили АТО в районі населеного пункту Верхньоторецьке. 
 
Під час виконання бойових завдань 11 березня загинув один український військовослужбовець. Ще троє захисників отримали поранення. 
 
Тим часом Служба безпеки України в рамках спеціальної програми «На тебе чекають вдома» здійснює заходи щодо повернення на підконтрольну Україні територію та звільнення від кримінальної відповідальності громадян, які добровільно відмовилися від участі у незаконних збройних формуваннях російсько-окупаційних військ.
 
Програма діє з 18 серпня 2015 року. Загалом нею скористалися уже 200 осіб. Із них звільнено від кримінальної відповідальності судами — 125, від відбування покарання — 9.
 
«На війну важко йти, а ще важче повертатися з неї. Відкинь страх — повертайся! На тебе чекають удома!» — такий слоган кампанії повернення «блудних синів», які не вчинили особливо важких злочинів.
 
Чекають удома всіх, хто захищає Україну від окупантів і сепаратистів!