В обласну лікарню Черкас придбали унікальну лазерну систему

20.02.2018
В обласну лікарню Черкас придбали унікальну лазерну систему

Унікальне обладнання, придбане для обласної лікарні в Черкасах. (Фото надане прес-службою Черкаської ОДА.)

Відтепер черкащанам не потрібно їздити до столиці, адже унікальна якість лікування віднині доступна для них у стінах  обласної лікарні.
 
Оскільки в  урологічне відділення днями придбали лазерну систему контактної літотрипсії , яких в Україні всього три.
 
Про це «Україні молодій» повідомили у Черкаській облдержадміністрації.
 
За словами голови ОДА Юрія Ткаченка, разом із медиками влада області визначає пріоритети, i осучаснення урологічного відділення обласної лікарні — один із них.
 
Тут капітально відремонтували операційну, а також придбали надзвичайно потрібний апарат — лазерну систему контактної літотрипсії, на що з обласного бюджету спрямували понад 3,5 млн. грн.
 
Нове обладнання, кажуть лікарі, значно поліпшить якість допомоги.
 
Бо з ним буде менше ускладнень і травмувань пацієнта. Уже за три доби людина зможе повернутися до звичного життя.
 
Як розповідає головний лікар Черкаської обласної лікарні Олександр Дудник, досі тут функціонував безконтактний літотриптер, який мав звужені можливості лікування таких хворих.
 
Але новопридбане обладнання розширює спектр ендоскопічних операцій хворим на сечокам’яну хворобу — зменшує кількість ускладнень після втручання, перебування хворого у стаціонарі, показники тимчасової та стійкої втрати працездатності.
 
«А при рецидивах ми зможемо виконувати неодноразове видалення каменів без ускладнень і негативних наслідків для хворого», — пояснює головний лікар.
 
До слова, торік на закупівлю медичного обладнання для закладів охорони здоров’я Черкащини спрямували понад 150 мільйонів гривень.