Розбір польотів: після Пхенчхана українським олімпійцям нарешті дадуть нові сани

20.02.2018
Розбір польотів: після Пхенчхана українським олімпійцям нарешті дадуть нові сани

Перший український скелетоніст на Олімпіаді — Олександр Гераскевич — показав у Пхенчхані дуже пристойний результат. (Фото з сайта НОК.)

Після того як Олександр Абраменко виборов для України першу олімпійську медаль у Пхенчхані, очільник «спортивного» міністерства Ігор Жданов заявив, що тепер фристайл опиниться в числі пріорітетних для держави видів спорту.
 
А як бути з іншими видами, представники котрих у Пхенчхані виступали, проте до п’єдесталу не дісталися?
 
Приміром, вітчизняний саночник Андрій Мандзій запам’ятався тим, що на одному зі стрімких поворотів олімпійської траси випав із своїх саней, проте зумів повернутися «в сідло» й дістатися фінішу.
 
А ще 29-річний уродженець Кременця цікавий тим, що у вільний від тренувань та змагань час у гаражі займається модернізацією власних саней.
 
І дарма, що в 2017 році Міністерство молоді та спорту придбало для олімпійців троє німецьких саней, кожен екземпляр яких коштував 80 тисяч гривень.
 
Далеко не всі вітчизняні саночники, що поїхали до Пхенчхана, змогли пересісти на новенький транспорт.
 
За словами Павла Булгака — радника міністра спорту Ігоря Жданова, інвентар, який було замовлено тренерським штабом і федерацією в рамках програми олімпійської підготовки, не дійшов у повній мірі саме тим саночникам, які завоювали право представляти Україну на зимовій Олімпіаді у Пхенчхані-2018.
 
Як написав пан Булгак на своїй сторінці у «Фейсбуці», після повернення команди з Олімпіади в міністерстві розберуться з усіма організаційними проблемами, що виникли у Федерації санного спорту під час підготовки до Ігор.
 
Зокрема, чому лише четверо з шести саночників, котрі здобули ліцензії, потрапили до державної програми підготовки олімпійців, а також, що змусило федерацію відмовитися від раніше поданої заявки на придбання семи саней.
 
Павло Булгак пообіцяв, що всі українські саночники, котрі поїхали на ОІ-2018 на старому інвентарі, отримають новий транспорт. От тільки питання: чому так пізно.
 
Думається, не залишиться без уваги «спортивного» міністерства й перший від України на олімпійських Іграх скелетоніст Владислав Гераскевич.
 
Як каже його батько, головною проблемою для спортсмена та його сім’ї є фінансові борги, що були накопичені в процесі підготовки до Олімпіади.
 
А свій дебют на олімпійській трасі Гераскевич відзначив доволі високим 12-м місцем, яке до тріумфального успіху Абраменка залишалося кращим результатом українців у Пхенчхані.