У жительки Сміли вилучили тютюну та махорки на мільйон гривень

14.02.2018
На Черкащині в місті Сміла співробітники податкової міліції припинили незаконне вирощування та переробку тютюну, вилучивши сировини на понад 1 мільйон гривень.
 
Як повідомили «УМ» у Черкаському обласному управління ДФС,  у ході проведення операції «Акциз-2018» і розслідування кримінального провадження, відкритого за ч. 1 ст. 204 Кримінального кодексу України (незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів), правоохоронці встановили жительку Сміли, яка на власній земельній ділянці вирощувала різні види тютюну.
 
«Потім в одному з орендованих складських приміщень вирощений тютюн переробляли і потiм реалізовували через інтернет.  Весь процес виробництва здійснювався без наявності відповідних дозвільних документів та без державної реєстрації як фізичної особи-підприємця», — наголошують черкаські податківці.
 
За результатами проведених працівниками податкової міліції обшуків масове виробництво тютюнової сировини ліквідовано. Вилучено та передано на відповідальне зберігання 283 кг тютюнової сировини та тютюнових виробів (махорки).