У селі на Тернопільщині відкрили школу-«розмальовку»

14.02.2018
У селі на Тернопільщині відкрили школу-«розмальовку»

Оновлена школа. (Фото з сайта oda.te.gov.ua)

Фото загальноосвітньої школи села Олієва Зборівського району Тернопільщини останнім часом багато разів з’являлося на різних сайтах та в соцмережах, бо дуже вже яскраво й незвично вона виглядає.
 
Розмальований різнокольоровими геометричними фігурами фасад впадає в очі здалеку і викликає однозначно позитивні емоції.
 
Кажуть, що спочатку керівництво села навіть збиралося скаржитись в обласне управління освіти на такий «легковажний» вигляд серйозного закладу, але зараз він уже начебто подобається всім.
 
Принаймні в коментарях під фото — суцільне захоплення і навіть асоціації з художниками-авангардистами.
 
Однак «модерновою» Оліївська школа стала не лише зовні. Буквально днями відбулося її урочисте відкриття після сучасного капітального ремонту, на який витрачено півтора мільйона гривень.
 
За ці гроші, як повідомляє прес-служба Тернопільської облдержадміністрації, було повністю утеплено стіни, перекрито дах та здійснено заходи з термомодернізації — вікна замінено на пластикові та облаштовано систему теплопостачання з електро-акумуляційним обігрівом.
 
Кошти було виділено на умовах співфінансування з державного та місцевого бюджетів. Також модернізація сільської школи стала можливою завдяки проекту «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду», який фінансують Європейський Союз i Програма розвитку ООН.