У Києві поліцейського затримали за здирництво

14.02.2018
У Києві поліцейського затримали за здирництво

Вимагача з поліції затримали під час отримання доларів. (Фото Нацполіції.)

Співробітники внутріш­ньої безпеки Нацполіції затримали поліцейського, який вимагав від киянина 2,5 тисячі доларів.
 
За це «правопохоронець» пообіцяв повернути чоловікові його ж викрадене авто! Натомість «перевертень» отримав кримінальне провадження, розпочате прокуратурою.
 
Зловмиснику загрожує до десяти років позбавлення волі. 
 
Усе почалося з того, що до Запорізького управління департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції звернувся киянин, який розповів, що ще влітку 2017 року в столиці у нього викрали автомобіль.
 
Слідчим відділом Шевченківського управління поліції Києва за цим фактом було розпочато кримінальне провадження.
 
Яким же було здивування постраждалого, коли у січні 2018 року до нього зателефонував невідомий та представився працівником кримінального блоку поліції Запоріжжя.
 
Ще й повідомив, що знає фактичне місцеперебування викраденої автівки.
 
При цьому машину пообіцяв повернути неушко­дженою за умови, що потерпілий передасть йому 2,5 тисячі доларів.
 
В іншому випадку автомобіль буде розібраний на запчастини!
 
Оперативники внутрішньої безпеки поліції швидко встановили особу вимагача. Ним виявився 33-річний співробітник одного з райвідділів поліції Запоріжжя, якому вже оголошено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення. 
 
«Також працівники Запорізького управління внутрішньої безпеки НПУ встановили місцезнаходження викраденого автомобіля та проводять відповідні заходи для його повернення власникові», — повідомляють у Департаменті внутрішньої безпеки Нацполіції України. 
 

А ТИМ ЧАСОМ...

Заступник голови Нацполіції — начальник Департаменту кадрового забезпечення Ігор Клименко представив колективу новопризначеного керівника Управління з питань запобігання корупції та проведення люстрації Нацполіції Ігоря Звездіна. 
 
За словами полковника Звездіна, на даному етапі очолюваний ним підрозділ працюватиме над правовою освітою особового складу Нацполіції України — саме у галузi запобігання порушенням антикорупційного законодавства.
 
Наразі працівники управління контролюють дотримання чинного антикорупційного законодавства не лише діючими поліцейськими, а й тими, хто звільняється з лав поліції.
 
«Наше завдання — захистити і убезпечити всіх поліцейських — від рядового до генерала — від можливих порушень антикорупційного законодавства», — наголосив Ігор Звездін.
 
Водночас Ігор Клименко зауважив, що контроль за дотриманням підлеглими дисципліни і законності, зокрема — і у сфері протидії корупції, є зоною відповідальності кожного керівника.
 
«Ви відповідаєте, я маю на увазі заступників керівників з кадрового забезпечення, саме за навчання всіх наших працівників. Треба «вбити в голову», в яких випадках необхідно терміново вносити зміни до декларації, або в якому форматі треба взяти в податковій інформацію для того, щоб вчасно і правдиво подати всі матеріали», — наголосив пан Клименко.