Постраждалій під час вибуху біля супермаркету у Харкові жінці зробили складну операцію

31.01.2018
Великий пакет харків’янка побачила просто на сходах, якими спускалася разом iз маленьким онуком.
 
Наказавши хлопчику відійти вбік, вона відкрила знахідку й побачила всередині якийсь невідомий металевий предмет.
 
На жаль, той випав iз її рук, вдарився об землю й одразу ж вибухнув.
 
Осколки, що розлетілися навкруги, зачепили не лише цікаву жінку, а й дитину.
 
«Обидва постраждалi — 53-річна бабуся та її 2-річний онук — перебувають наразі у відділенні політравми Харківської міської лікарні швидкої допомоги, — повідомила в.о. начальника Управління охорони здоров’я Харківської ОДА Галина Сіроштан. — У хлопчика — рана м’яких тканин надбрівної дуги праворуч і чужорідне тіло в м’яких тканинах надбрівної дуги. У жінки — відкритий багатоуламковий перелом пальця лівої руки, перелом гачкоподібної кістки лівої кисті, множинні точкові осколкові поранення м’яких тканин правого і лівого стегна».
 
Стан обох потерпілих задовільний. Дитині видалили осколок iз надбрів’я й наклали шов, а його бабуся пережила складну операцію на руці, у ході якої лікарі намагалися врятувати розтрощений палець.
 
У свою чергу, правоохоронці відкрили кримінальне провадження за статтею 296 («хуліганство»). За таку провину власник пакета може отримати термін від 3 до 7 років, але поки що ви­йти на його слід не вдалося. 
 
Як повідомив депутат Антон Геращенко, слідчі наразі не розуміють мотиву зловмисника, якому спало на думку підкинути гранату на сходи супермаркета.
 
«Можливо, це якесь хуліганство, — припускає він. — Є люди, яким подобається стріляти з вікон або щось підривати.  Але однією з версій також залишається терористичний акт».