Порошенка заликали заборонити в Україні петарди, феєрверки та салюти

24.01.2018
Порошенка заликали заборонити в Україні петарди, феєрверки та салюти

Електронну петицію на ім’я Президента Петра Порошенка з проханням заборонити в Україні продаж та використання піротехнічної продукції ініціювала і зареєструвала пані Ольга Артеменко.
 
У петиції йдеться про те, щоб заборонити продаж піротехнічної продукції по всій території України, заборонити використання піротехнічної продукції дітьми, а також ввести денне патрулювання поліції в парках для виявлення порушників та притягнути до адміністративної відповідальності їхніх батьків.
 
У соціальних мережах ця петиція викликала схвалення та підтримку, адже мало свят у нашій державі обходиться без салютів, феєрверків, а петарди бахкають де завгодно і коли завгодно. Особливо бавляться ними діти. І не лише у свята.
 
«Ми з чоловіком гуляли у вихідні в Голосіївському парку, йшли алеєю, а неподалік підлітки кинули петарду. Від несподіванки в мене навіть тиск підскочив, а наш малий собака так злякався, що, якби не тримали на повідку, забіг би світ за очі», — обурюється «Україні молодій» киянка Олена Кривошея.
 
Жінка пригадує випадок, коли влітку гуляла з трирічною внучкою алеєю Виставкового центру, і там петардами бахкали хлопчики років по 8-10.
 
Каже, найбільше вразило те, що поруч iз ними були батьки.
 
За словами жінки, її онука так злякалася, що ввечері довго не могла заснути. Тож пані Олена вважає, що таку петицію мають підписати якомога більше людей, адже від вибухів у мирному місті страждають не лише люди похилого віку, які мають хронічні захворювання, а й маленькі діти та домашні улюбленці. 
 
До речі, до завершення терміну підписання електронної петиції про заборону та продаж піротехніки залишилося 84 дні. Треба зібрати 25 тисяч підписів.