В орбіті Конененка: Держслужбу у справах ветеранів АТО очолив екс-боєць «ПС» з темним минулим

17.01.2018
В орбіті Конененка: Держслужбу у справах ветеранів АТО очолив екс-боєць «ПС» з темним минулим

Валентин Манько — кандидатура спірна.

Конкурсна комісія з питань вищого корпусу державної служби у понеділок обрала на посаду голови Державної служби у справах ветеранів війни та учасників АТО Валентина Манька.
 
Вакантною ця посада залишалася ще з червня 2017 року — тоді Кабмін звільнив  Артура Дерев’янка.
 
Цього разу голову Держ­служби у справах ветеранів війни та учасників АТО обирали з-поміж п’яти кандидатів: на посаду претендували також Віталій Баранов, Борис Гончар, Віктор Толочко та Олег Чуйко.
 
Перемога  в конкурсі Валентина  Манька викликала неоднозначну реакцію в «атошному» й волонтерському середовищі, адже в ньому всі один одного знають, а тут несподівано з’явився він...
 
За Валентином Маньком тягнеться шлейф неоднозначного минулого: по ньому було відкрито кримінальну справу — він був замішаний у справі по контрабанді й розстрілу СБУшників; його вигнали свого часу з «Правого сектору».
 
Це людина-фінансист, колишній «регіонал», i говорять, що його «проштовхує» Ігор Кононенко (нардеп, перший заступник голови фракції партії БПП).
 
Швидше за все, «верхи» хочуть поставити свою «ручну» людину, аби в подальшому подати цю кандидатуру й на міністра.  
 
Один із п’яти претендентів — «кіборг», підполковник Віталій Баранов (позивний «Біба») із максимальних 40 набрав 39 балів, але чомусь не пройшов, хоча це людина, яку добре знають і яка має авторитет серед бійців-ветеранів війни на сході.   
 
У середу, 17 січня,  збирається громадськість i буде озвучена позиція — чи підтримують люди пана Манька на цій важливій посаді, чи ж будуть блокувати рішення конкурсної комісії.  
 
Нині  Валентин Манько є головою ГО «Єдиний союз патріотів України», який він же й заснував у 2015 році, та радником директора держпідприємства «Конярство України».
 
Свого часу закінчив Дніпропетровську державну фінансову академію та Дніпропетровський регіональний інститут державного управління. Брав участь в АТО, а до цього був заступником директора фермерського господарства «Лада».
 
Подейкують, що він уклав угоду зі слідством, аби з нього зняли звинувачення за те, що дав покази проти Геннадія Корбана (колишнього заступника голови Дніпропетровської ОДА Ігоря Коломойського).
 
У 2014 році Валентин Манько брав участь у виборах депутатів до Верховної Ради як самовисуванець  у Донецькій області, а в 2016 році — у проміжних виборах депутатів Ради як самовисуванець у Полтавській області, на позачергових виборах Президента у 2014 році був довіреною особою Дмитра Яроша.