Француженки виступили проти кампанії «ненависті до чоловіків»

12.01.2018
Француженки виступили проти кампанії «ненависті до чоловіків»

Катрін Деньов.

Справжня жінка ніколи не залишить чоловіка у біді. І, схоже, недарма про французьких жінок ходять легенди.
 
Бо саме сотня авторитетних і популярних француженок, серед яких письменниця Катрін Мілле, актриса Катрін Деньов, співачка Інгрід Кавен та інші відомі особистості, виступили з відкритим листом проти кампанії «ненависті до чоловіків», яка поширилася з Голлівуду і стала вже світовим трендом.
 
Нагадаємо, що все почалося зі звинувачень у сексуальному домаганні на адресу «оскароносного» продюсера Гарві Вайнштейна, висловлених одразу кількома десятками знаменитих актрис, що практично поставило хрест на його кар’єрі.
 
Після цього Голлівуд буквально накрила хвиля зізнань і щодо інших зіркових небожителів, а остання церемонія вручення премії «Золотий Глобус» узагалі пройшла під знаком «боротьби із сексуальними домаганнями» — практично всі учасники церемонії прийшли в чорному вбранні і у своїх промовах постійно зверталися до цієї теми.
 
Натомість француженки у своєму листі звернули увагу, що подекуди ця хвиля розвінчувань почала переходити межі здорового глузду і закликали зупинити цей «масовий психоз».
 
«Справа Вайнштейна привернула заслужену увагу до насильства щодо жінок, особливо на робочому місці. Однак зняття табу з теми дає сьогодні зворотний ефект. Фактично, кампанія #MeToo спровокувала в пресі та соцмережах хвилю публічних доносів. Жертвами такого «відновлення справедливості» стали чоловіки на робочих місцях, які змушені були піти у відставку, позбутися статусу лише за те, що дозволили собі торкнутися коліна колеги, спробували незграбно поцілувати, завели «інтимну» тему під час бізнес-ланчу чи надіслали сексуально відверте повідомлення жінці, яку вони просто не цікавили», — йдеться у відкритому листі, що з’явилося у газеті Le Monde.
 
Француженки закликали припинити це «полювання на відьом» і не сприймати жінок як нещасних жертв, які потребують захисту. Зрештою, вони мають рацію: якщо так піде і далі, чоловіки просто боятимуться говорити жінкам про свої симпатії і підходити до них із «непристойними пропозиціями». А яка французька жінка це переживе?