Володимир Кличко почав грати вчителя у німецькому серіалі

12.01.2018
Володимир Кличко почав грати вчителя у німецькому серіалі

«Просто Владімір» у ролі вчителя.

Після закінчення блискучої спортивної кар’єри перед кожним спортсменом постає болюче питання вибору подальшого життєвого шляху.
 
Від літа минулого року актуальним воно є і для боксера Володимира Кличка, який із зірки спорту, схоже, вирішив перекваліфікуватися на телезірку.
 
У вівторок, 9 січня, на німецькому комерційному телеканалі Vox відбулася прем’єра 65-хвилинної частини телесеріалу Der Vertretungslehrer («Заступник учителя» чи «Вчитель на підміну»), в якій 41-річний Володимир зіграв головну роль. 
 
Варто зазначити, що першу серію з тепер уже колишнім чемпіоном світу з боксу широко рекламували не лише журнали з телепрограмами, а й звичайна політично-інформаційна преса Німеччини.
 
Матеріали супроводжували теплі, а то й захопливі спогади про досягнення боксера, який половину свого життя провів у Німеччині. 
 
Телеканал Vox — це один із найпопулярніших комерційних телеканалів Німеччини, Австрії та Швейцарії, транслюється через кабельні мережі та супутник на більшість країн Європи.
 
Тому аудиторія у нього велика, як і велика відповідальність керівництва канала за прибутковість пропонованих телеглядачам програм.
 
Показ пілотної частини серіалу ще не означає, що він надалі буде запущений як регулярний довготривалий телепроект. Це пробний камінчик.
 
А яка кількість глядачів його перегляне, а які будуть відгуки в пресі? Але вже сама трансляція «пілотника» означає, що керівництво канала прорахувало попередні шанси на успіх і визнало їх високими.
 
На вівторок наступного тижня показу телесеріалу не заплановано, а це означає, що оцінка шансів на успіх триває. 
 
У всіх рецензіях на «пілотник» він класифікується або як реаліті-шоу, або як документальний серіал.
 
Володимир Кличко виступає в ньому як викладач, який приходить на підміну до одного з класів німецької гімназії з ухилом на вивчення фізики та математики. В ролі учнів виступають не актори, а дійсно учні такого ліцею. 
 
У пілотній частині Кличко з’яляється в класі і відрекомендовується (і пише на дошці) як «доктор Владімір Клічко».
 
Для необізнаних зазначимо, що Кличко-молодший дійсно має докторське звання.
 
Не лише те, з боксерського рингу, де він мав прізвисько «Доктор сталевий молот», а й з Київського Національного університету імені Тараса Шевченка, де він захистив дисертацію зі спортивних наук та філософії на тему «Педагогічний контроль у спорті».
 
Новий вчитель демонстративно закреслює слова «Доктор» і «Кличко» і просить учнів називати його «просто Владімір». 
 
Далі герой, на думку автора цих рядків, також не вирізняється особливою кмітливістю.
 
Він переказує учням свій головний месидж, що гроші — це ніщо, а головне в житті — мета, до якої потрібно наполегливо прямувати. Далі приступає до демонстративної частини.
 
Вчить учнів, як потрібно дивитись в очі противнику вбивчим поглядом впродовж 20 секунд, не моргаючи.
 
Демонструє старий фокус з арсеналу Анатолія Кашпіровського, як силою волі довести людину до втрати свідомості, а потім учні проробляють цей фокус на самому вчителеві.
 
Ще 18-річні учні пишуть про своє бачення майбутнього і складають записки у металеву капсулу, яку мають відкрити через 20 років і побачити, наскільки збіглися їхні бажання з реаліями майбутнього.
 
А ще «просто Владімір» дарує учням боксерські рукавиці та взуття (чомусь кожному по одиниці, а не парами).
 
Утiм смаки телеглядачів важко передбачити. Не виключено, що в недалекому майбутньому Володимир Кличко буде навідуватися до Києва вже не в ореолі славетного спортсмена, а в статусі зірки телеекрана.