Десятки порушень і скандали з підрахунком голосів: результати останніх виборів в ОТГ

27.12.2017
Минулої неділі місцеві вибори, котрі тривають в Україні впродовж усього поточного року, відбулися у ще 51 об’єднаній територіальній громаді.
 
Без порушень (а їх у МВС зафіксували 73), як і слід було чекати, не обійшлося. 
 
«Станом на 21.00 24 грудня до поліції надійшло 73 повідомлення про порушення, відкрито 12 кримінальних прова­джень», — йдеться у повідомленні МВС.
 
Зазначається, що за ст. 160 Кримінального кодексу «Підкуп виборця, учасника референдуму» відкрито по одному прова­дженню у Запорізькій, Івано-Франківській, Миколаївській областях, 3 провадження на Чернігівщині та 4 — на Полтавщині.
 
Також у Черкаській та Полтавській областях поліцейські розпочали по одному кримінальному провадженню за ст. 158 «Фальсифікація виборчих документів».
 
Повідомляється, що на виборчу дільницю в селещі Лиманка Одеської області прибула слідчо-оперативна група, яка затримала трьох осіб. 
 
При цьому, за інформацією партії «Батьківщина», середня явка ви­борців становила 55%.
 
Що стосується результатів виборів, то, за повідомленням УНІАН, Аграрна партія України стала одним із переможців серед 42 партій, які брали участь у кампанії.
 
Такі дані попереднього підрахунку голосів, зробленого штабом партії. 
 
Аграрна партія покращила свій результат порівняно з попередніми виборами в ОТГ, котрі відбулися 29 жовтня 2017 року, та отримала рівномірну підтримку в усіх регіонах. 
 
Також її активно підтримали виборці у містах. Найбільшу підтримку — близько 30% голосів виборців — кандидати від Аграрної партії здобули, за попередніми даними, у Чернігівській, Київській, Волинській, Вінницькій, Одеській областях.
 
Водночас партія «Блок Петра Порошенка «Солідарність» стверджує, що її кандидати отримають більше половини посад голів окремих територіальних громад на виборах 24 грудня.  
 
«За результатами попереднього підрахунку голосів, проведеного партійними штабами, понад 50 відсотків кандидатів на посади голів ОТГ, які лідирують за попередніми результатами, — висуванці, члени партії або кандидати, які йшли за підтримки партії «Блок Петра Порошенка «Солідарність», — йдеться у повідомленні партії.
 
У БПП заявляють, що найбільшу підтримку отримали у Дніпропетровській, Львівській та Миколаївській областях.
 
Дещо скромніший результат має «Батьківщина» Юлії Тимошенко. Її кандидати стануть головами в чотирьох об’єднаних територіальних громадах, повідомляє прес-служба партії.
 
«Висуванці від «Батьківщини» отримують перемогу на виборах голів ОТГ у Рівненській, Полтавській, Одеській та Черкаській областях», — йдеться у повідомленні.