На Донбасі цього тижня загинуло троє українських вояків

15.12.2017
На Донбасі цього тижня загинуло троє українських вояків

Ще троє захисників України загинуло цього тижня на східному фронті.
 
Зокрема, 12 грудня загинув боєць 54-ї бригади Юрій Зиков iз позивним «Шип» iз Харкова, як лише напередодні повернувся з відпустки на передову в районі Світлодарської дуги.
 
Того ж дня в районі окупованої Горлівки загинув від ворожої кулі в бою 24-річний Михайло Кушнір iз Берегівського району Закарпаття.
 
Ще один воїн загинув і одного було поранено внаслідок ворожих обстрілів минулої середи. Прізвище полеглого захисника України наразі не оприлюднено. 
 
За даними штабу АТО, минулої середи бойовики 30 разів порушили перемир’я переважно у вечірній час. Відтак інтенсивність обстрілів дещо знизилася.
 
«На донецькому напрямку градус напруги перемістився до околиць Авдіївки — противник неодноразово вів вогонь із 82-мм мінометів, гранатометів і кулеметів. Деякі ділянки біля цього прифронтового міста обстрілював ворожий снайпер. Окупанти з піхотного озброєння вели вогонь по оборонцях Кам’янки, Пісків і шахти Бутівка. На Приазов’ї російські найманці зі стрілецької зброї обстрілювали захисників Гранітного», — повідомляє штаб АТО. 
 
Зазначається, що ЗСУ неодноразово придушували вогневу активність агресора.
 
Зауважимо, що ворожий обстріл мирних кварталів Авдіївки і Донецької фільтрувальної станції напередодні дивом обійшовся без жертв.
 
У кількох пошкоджених обстрілами будинках, на щастя, не було людей. 
 
«Дивом минув без трагічних наслідків і обстріл Донецької фільтрувальної станції — 12-мм куля влучила просто у диспетчерську, де на той час перебувала працівниця ДФС. Жінка не поранена, але дуже налякана», — написав керівник Донеччини Павло Жебрівський.
 
У свою чергу, спостережна місія ОБСЄ за період iз 11-го по 12 грудня зафіксувала близько 1165 вибухів на Донбасі.
 
Відтак спостерігачі констатують аналогічний рівень порушень режиму припинення вогню, що й за попередній звітний період.
 
До того ж на Луганщині кількість порушень режиму припинення вогню навіть збільшилася.