Олена Зайцева відхрестилась від вживання наркотиків: «Це були знеболювальні»

15.12.2017
Олена Зайцева відхрестилась від вживання наркотиків: «Це були знеболювальні»

Олена Зайцева. Термін перебування у слідчому ізоляторі продовжено.

Олена Зайцева та Геннадій Дронов, яких підозрюють у загибелі шістьох людей, перебуватимуть у СІЗО щонайменше до 10 лютого.
 
Таке рішення ухвалила суддя Київського районного суду, урахувавши той факт, що термін досудового розслідування теж був подовжений на два місяці. 
 
Обидва засідання, де для підозрюваних обирали нові запобіжні заходи, проходили з неабиякими емоційними пристрастями.
 
Геннадій Дронов повідомив, що через нервовий стрес його організм уже тривалий час не приймає їжу.
 
І оскільки у слідчому ізоляторі йому не надають відповідну медичну допомогу, то для нього було б прийнятніше дочекатися вироку під домашнім арештом.
 
На цьому наполягав і адвокат Дронова після того, як його підопічному таки довелося викликати до зали суду «швидку».
 
Однак суддя не змінила свого рішення, залишивши підозрюваного під вартою. Водночас суд постановив, аби чоловік пройшов негайне медичне обстеження.
 
До речі, водій Volkswagen Touareg і далі не визнає своєї провини, переконуючи учасників процесу в тому, що не порушував правил дорожнього руху. 
 
Натомість Олена Зайцева свою вину не заперечує, але категорично не погоджується з тим, що вживала наркотики.
 
«Я дуже розкаююся і готова понести відповідальність, яку призначить мені суд, — сказала вона, — але те, що сталося, не було через вживання якихось наркотичних препаратів. Речовини, знайдені у мене в крові — це компоненти знеболювальних, які приймаю через свою проблему зі здоров’ям».
 
Проте мама загиблого 27-річного Олександра Євтеєва, яка приїхала на суд із Сум, саме цю безпечність і називає умисним вбивством.
 
«Якщо хворіти 10 років і сідати за кермо, то це вже навмисно, — сказала вона. — Людина, знаючи, що може завдати травми собі і оточуючим, їде на червоне світло. Людина навмисно їде. Чому це не навмисне вбивство? Я не розумію. Нам уже ніхто не поверне нашу дитину, але іншим повинно бути непереливки сідати за кермо».
 
Як «УМ» уже повідомляла, експертиза, проведена у справі резонансної ДТП на вулиці Сумській, показала, що правила дорожнього руху порушили обидва водії. Крім цього, у крові Олени Зайцевої були виявлені опіати, що можуть входити до різних знеболювальних препаратів.