На Донбасі проведуть ротацію підрозділів ЗСУ

20.10.2017
Бойова обстановка лишається майже незмінною на східному фронті: противник i надалі поодиноко обстрілював позиції української армії на всіх напрямках, застосовуючи переважно піхотне озброєння. Так, на донецькому напрямку під вогонь ворожих гранатометів, кулеметів i стрілецької зброї наприкінці минулої неділі потрапили наші опорні пункти біля Авдіївки та шахти Бутівка.
 
Тоді як на приморському напрямку бойовики застосовували великокаліберні кулемети неподалік Широкиного та Старогнатівки, а гранатомет — поблизу Водяного. На луганському напрямку ввечері майже півтори години проросійські найманці обстрілювали з 82-міліметрових мінометів, автоматичних i протитанкових гранатометів наших захисників у районі Кримського.
 
Загалом за минулу добу російсько-окупаційні угруповання 12 разів порушили режим тиші. У відповідь на провокації наші бійці 8 разів застосовували зброю на ураження противника. Унаслідок бойових дій двоє захисників України отримали поранення. За словами речника Міноборони з питань АТО Андрія Лисенка, один боєць отримав поранення внаслідок ворожого обстрілу біля населеного пункту Шуми Донецької області, ще один підірвався на вибуховому пристрої поблизу станції «Донець».
 
До речі, минулими вихідними Президент Петро Порошенко побував у прифронтовій Авдіївці й відвідав 72-гу бригаду. Глава держави повідомив захисникам України про ротацію: «Найближчим часом підрозділи повернуться в місця своєї постійної дислокації, на яких їх чекають, — на Волині, у Білій Церкві, Чугуєві, Сiверськодонецьку. На вашу заміну приходять інші бригади, які міцно триматимуть ваші позиції».
 
Президент Порошенко разом iз військовим керівництвом провів у Авдіївці нараду щодо оперативної обстановки на фронті, а також вручив бійцям ЗСУ 19 орденів та 12  медалей.