Аварія у Харкові: винуватицю страшної ДТП тричі ловили на нехтуванні червоним світлом

20.10.2017
Аварія у Харкові: винуватицю страшної ДТП тричі ловили на нехтуванні червоним світлом

Позашляховик вилетів на тротуар, де були люди. (Фото з сайта unian.net.)

Страшну аварію у самісінькому центрі міста спричинила 20-річна студентка Харківського національного університету ім. В. Каразіна Олена Зайцева, виїхавши пізно ввечері на заборонений сигнал світлофора.
 
 
Як повідомив начальник Головного управління Національної поліції в Харківській області Олег Бех, спочатку дівчина їхала зі швидкістю 50 кілометрів за годину, але на перехресті Сумської вулиці та Бурсацького спуску натиснула на газ.
 
 
У цей час в її Lexus врізався Volkwagen. Після сильного удару збитий поза­шляховик відкинуло на кілька десятків метрів, і він вилетів просто на перехожих, що йшли по тротуару.
 
 
П’ятеро потерпілих померли одразу. Ще шестеро людей, серед яких є й вагітна жінка, потрапили до лікарні.
 
 
Особливу тривогу в лікарів викликає стан здоров’я двох сестер, приблизно 25 і 27 років.
 
«Вони потребували допомоги хірургів, — повідомив заступник головного лікаря Харківської міської клінічної лікарні швидкої і невідкладної допомоги Андрій Козаченко. — Обидві перенесли операцію на черевній порожнині та нейрохірургічну операцію. Зараз перебувають у нейровегетативній блокаді. Стан інших потерпілих задовільний».
 
Життю водіїв іномарок також нічого не загрожує. Експерти запевняють, що в їхній крові не виявлено алкоголю та наркотиків.
 
Дівчину затримали поки що на три доби, але прокуратура готує клопотання про обрання для неї запобіжного заходу.
 
Вирішується також питання про відкриття кримінального провадження за статтею «Порушення правил безпеки дорожнього руху».
 
За таку провину можна потрапити до в’язниці на термін від 5 до 10 років. 
 
Як стало відомо, Олена — прийомна донька харківського бізнесмена Василя Зайцева — президента ТОВ «Група — Тайфун».
 
На даний момент він є головою правління і генеральним директором ПрАТ «ВТП «Укренергочормет»,  що працює на ринку енерготехнологій.
 
У 2012 році Зайцев удостоївся Державної премії в галузі науки і техніки. Саме йому належить Lexus, що став фігурантом фатальної ДТП. Сама дівчина вчиться на третьому курсі соціологічного факультету. 
 
За кермом іншого позашляховика перебував 49-річний бізнесмен Геннадій Дронов, що торгує продуктами харчування та тютюновими виробами.
 
Правоохоронці наразі розслідують участь обох фігурантів в трагедії і закликають громадськість не робити перед­часних висновків.
 
Стало також відомо, що Олена протягом двох останніх років тричі потрапляла в поле зору правоохоронців через те, що їхала на червоне світло.