У Києві презентують дитячу настільну гру «Українська революція»

13.10.2017
У Києві презентують дитячу настільну гру «Українська революція»

Фото з сайта www.memory.gov.ua.

Яка вона, історія України без брому і нафталіну?
 
 
Відповідь дадуть науковці, видавці, письменники, медійники, режисери, актори — ті, хто сьогодні популяризує знання про минуле вже 13-14 жовтня.
 
 
Український інститут національної пам’яті започатковує Фестиваль «Історія.UA». 
 
 
1991-го Україна повернулася на мапу світу. Але чи ми добре знаємо про себе в минулому?
 
 
Свобода слова дозволила говорити очевидцям, відкриття архівів — оприлюднити факти.
 
 
Врешті заборонена понад сім десятиліть справжня історія українців вийшла за рамки професійних кіл та університетських аудиторій.
 
З’являється все більше популярних книг та фільмів на історичну тематику, деякі з них стають бестселерами та збирають повні зали.
 
Але історія — це не тільки університети, бібліотеки, книги та кіно. Тож ми вирішили зібрати під одним дахом тих, хто творить розмаїті проекти з метою популяризації історії України; зустрічайте цих людей у Києві в Будинку кіно, запрошують організатори. 
 
День перший присвячують 100-річчю Української революції 1917—1921 років. День другий — 75-літтю створення Української повстанської армії.
 
Зокрема, Український інститут національної пам’яті в рамках фестивалю «Історія.UA» представить дитячу настільну гру «Українська революція» та виставку «УПА — відповідь нескореного народу. Антирадянський фронт».
 
«Якщо ми терміново не візьмемося за виховання наших дітей, цим буде займатися хапкий сусід, перетворюючи їх на яничарів. Митці, режисери, актори, історики, реконструктори та інші творці! У нас купа роботи! І робити нам треба всім гуртом і по-новому», — закликає Юрій Журавель, художник, автор політичних карикатур та неперевершеної галереї видатних українців, сценарист, мультиплікатор, музикант, засновник стилю украбіллі, лідер гурту «От VINTA!» Він проведе майстер-клас «Історія без нафталіну. Нові методи. Нові підходи». 
 
Упродовж двох днів безкоштовно демонструватимуть українське історичне кіно. Зокрема, покажуть «Жива», «Легіон», «Хроніки УПА» та «Холодний Яр. Воля України або смерть» (режисер Тарас Химич), «Червоний» (режисер Заза Буадзе) та ще з десяток інших.