Дегре з «Анжеліки» більше немає: помер легендарний французький актор Жан Рошфор

11.10.2017
Дегре з «Анжеліки» більше немає: помер легендарний французький актор Жан Рошфор

Легендарний актор французького театру і кіно Жан Рошфор помер унаслідок важкої хвороби — з серпня він перебував в одній iз лікарень Парижа, повідомляє «Франс Пресс» iз посиланням на заяву рідних небіжчика.
 
 
Міністр культури Франції Франсуаза Ніссен написала, що сумує з приводу смерті «великого майстра».
 
 
А «Франс Пресс» у своєму некролозі називає померлого «останнім французьким денді».
 
 
Вродливий, вишуканий, елегантний, він був окрасою французьких фільмів. Його однаково любили й у Франції, й у світі.
 
Радянським глядачам він запам’ятався передусім завдяки ролі адвоката Франсуа Дегре в пригодницько-романтичній епопеї про Анжеліку, яку в 60-ті роки минулого століття зняв кінорежисер Бернар Бордері.
 
Партнеркою Рошфора у цих стрічках була вродлива акторка Мішель Мерсьє.
 
У 70-х роках його слава зміцнилася завдяки участі у двох комедійних стрічках про пригоди високого блондина у чорному черевику, де партнером Рошфора виступав інший видатний французький комік — П’єр Рішар. 
 
Жан Рошфор — артистичний псевдонім. Актор народився 1930 року в Парижі як Жан Рауль Робер.
 
Навчався в Натській консерваторії, а потім у Драматичному центрі та Вищій національній консерваторії драматичного мистецтва, де його однокурсниками були майбутні метри французького кіно Клод Ріш, Жан-П’єр Маріель та Жан-Поль Бельмондо.
 
На театральній сцені — з 1949 року. В кіно дебютував 1958 року, а світову славу здобув 1962 року за головну роль у добре відомому і радянським глядачам пригодницькому фільмі «Картуш».
 
Цей успіх Рошфор розвинув завдяки ролі в комедійній стрічці «Пригоди китайця в Китаї» (1965). А вже потім були «Анжеліка» та «Високий блондин», які зробили Рошфора кумиром глядачів усього світу.
 
За своє життя актор знявся у понад 100 фільмах. Останню роль в кіно зіграв 2015 року в стрічці швейцарського режисера Філіппі Ле Гює «Флорида».
 
Рошфор був тричі одружений та мав шестеро дітей.