Ляшко розповів, як захищає національні інтереси України у ПАРЄ

11.10.2017
Ляшко розповів, як захищає національні інтереси України у ПАРЄ

Члени ПАРЄ Олег Ляшко та Віктор Вовк приїхали до Страсбурга на сесію Асамблеї.

Лідер Радикальної партії прибув до Страсбурга на сесію ПАРЄ як делегат від українського парламенту та зайняв принципову позицію у питаннях, що стосувалися України.
 
«Я голосував проти того, щоб обговорювати в ПАРЄ наш освітній закон, оскільки для цього немає підстав. Адже ніхто не має права виставляти нам вимоги щодо вивчення української мови в українських школах. Ми захищаємо права національних меншин, але державну мову повинні вчити всі.
 
Більше того, наша влада погодилась на те, щоб дати цей закон на вивчення Венеціанській комісії, і вони дадуть свій висновок. Для чого тоді пропонують розглядати закон у ПАРЄ? Представники проросійських груп з Угорщини та Румунії нав’язують це, щоб дискредитувати Україну і показати, що у нас є дискримінація нац­меншин. Це абсолютна політична маніпуляція, вигідна Росії», — зазначив Ляшко.
 
Політик наголосив, що захист національного виробника повинен бути пріоритетним напрямом роботи української делегації у Страсбурзі. 
 
«Президент повинен у першу чергу відстоювати інтереси українських виробників. Минулого тижня Єврокомісія ухвалила рішення про підвищення мита на нашу металопродукцію. Ми тепер повинні платити 60 євро за кожну тонну нашої продукції. Орієнтовні втрати — 1 млрд. доларів. Це рішення антиукраїнське. Де Президент і уряд? Чому вони мовчать, а не відстоюють національні інтереси та право українців на роботу і зарплату? Тому що їм байдуже!
 
Вони глухі й сліпі, коли треба захищати національні інтереси. Коли представники Єврокомісії агітують мене дозволити їм вивозити з України необроблений ліс і металобрухт, я не погоджуюсь. Бо це несправедливо і нечесно: сировину вони вивозити хочуть, а готову продукцію — ні. Національний інтерес України — це нові робочі місця, і влада повинна за це боротись, а не мовчати», — зауважив лідер Радикальної партії.
 
Ляшко також розповів, як голосував за кандидата на голову ПАРЄ.
 
«Ми голосували за кандидата від Литви, адже це наша братня країна. Ми підтримали кандидата, який чітко займає позицію захисту прав людини і підтримки України. За висуванця від Кіпру ми не голосували. По-перше, це проросійський кандидат. А по-друге, хай за нього голосують ті, у кого є офшори на Кіпрі. Тимошенко чи Порошенко могли б. У нас немає», — підсумував Ляшко.