У Чернівцях відкрили сервісний центр МВС нового зразка

11.10.2017
Історична столиця Буковинського краю з архітектурними ансамблями, включеними до списку Світової спадщини ЮНЕСКО, поповнилась сервісом європейського стандарту від МВС.  
 
Загалом це 31-й сервісний центр МВС, презентований у ході реформи.
 
«У новому центрі громадян обслуговуватимуть 18 працівників, 50% з яких ніколи раніше не працювали у системі МВС. Ми потурбувались про комфорт громадян: тут є дитяча кімната, зручна зона очікування та сучасна інформаційна система. Наш наступний крок — це переведення базових послуг онлайн. Уже віднедавна, зокрема, можна замовити та отримати довідку про несудимість онлайн», — зазначив начальник Головного сервісного центру МВС Владислав Криклій.
 
Зауважимо, що створення комфортних умов для відвідувачів — одна з ключових вимог реформування сервісних центрів, орієнтованих на потреби громадян.  
 
«Цьому сприяють спрощення механізмів надання послуг, оперативність, доброзичлива офісна атмосфера з увагою до дітей, iз можливістю скористатись безкоштовним Wi-Fi, буккросинг-полицею», — наголошують у МВС. 
 
Також у чернівецькому сервісному центрі  МВС кандидати у водії можуть скласти іспит.
 
Адже з 1 липня українці здають теоретичний тест на знання ПДР за новими питаннями, а пройти тренувальний тест можна безплатно і необмежену кількість разів на hsc.gov.ua.
 
Крім цього, у Чернівецькій області працює мобільний сервісний центр МВС, який надає послуги там, де немає стаціонарних центрів. Загалом за 9 місяців роботи пересувний центр надав близько 500 послуг.