Українські пасічники збирають на форум у Карпатах колег з ЄС

11.10.2017
13-14 жовтня у місті Яремче пройде «Європейський день пасічника в Карпатах».
 
Його організовує Міністерство аграрної політики та продовольства разом зі Спілкою пасічників України, Українською аграрною конфедерацією та проектом ЄС «Підтримка впровадження Угоди про асоціацію між Україною та ЄС».
 
Метою форуму є встановлення широкого діалогу між державою, виробниками та експортерами меду, агробізнесом, науковцями, галузевими громадськими організаціями.
 
Обговорюватимуть особливості і перспективи запровадження європейських норм в українське законодавство, співпрацю агровиробників та пасічників, протидію отруєнню бджіл, актуальні напрямки розвитку українського бджільництва.
 
У рамках заходу заплановано дискусійні панелі «Європейська інтеграція», «Кооперація», «Технології», навчальні тренінги «Переваги Угоди про асоціацію між Україною та ЄС» та «Європейські вимоги до українського меду».
 
Також відбудеться конференція «Українське бджільництво. Виклики сучасності» та «круглий стіл» на тему «Захист бджіл».
 
Учасниками заходу стануть президент Спілки пасічників України Володимир Стретович, генеральний директор Української аграрної конфедерації Павло Коваль, представники Мінагрополітики, проекту ЄС, галузевих об’єднань для пасічників iз країн ЄС, Туреччини, Грузії та Канади, а також пасічники з усієї України.
 
Місце проведення: Оздоровчий комплекс «Карпати», вул. І. Петраша, 30, Яремче, Івано-Франківська область. Реєстрація для ЗМІ за посиланням: http://bit.ly/2y44OfS. За додатковою інформацією можна звертатися за телефонами: 067 463 4083, 050 443 8030.