На Херсонщині тест-драйв шикарного спорткару закінчився ДТП: троє загиблих

13.09.2017
На купу металобрухту перетворився спортивний автомобіль класу люкс, який повинен був стати однією з найдорожчих покупок року.
 
Водій шикарного спорт­кару 2017 року випуску вартістю понад 9 млн. гривень не впорався з керуванням i врізався в дерево.
 
Прибулим на місце трагедії медикам залишалося лише констатувати смерть представника автосалону, водія та потенційного покупця.
 
— Автомобіль рухався по дорозі Херсон—Каховка—Генічеськ та вже на в’їзді в обласний центр влетів переднім колесом у яму і його викинуло на узбіччя дороги, — розповів керівник відділу слідчого управління ДУНП на Херсонщині Дмитpо Думaнський. — Через зіткнення з деревом «Лексус» розірвало на кілька частин, ремонту він не підлягає. Всі троє пасажирів загинули на місці події.
 
Жінка, яка стала свідком трагедії, повідомила, що до функцій традиційного тест-драйву представники автосалону вирішили додати платну послугу «Катання нa спорткарі з високою швидкістю».
 
Власники автосалону робили ставку на той факт, що навіть незаможна людина, відчувши всю красу пересування «з вітерцем», розповідатиме про пережиті відчуття багатим друзям, що й змусить їх купити дорогий автомобіль.
 
Однак чергова швидка їзда зі швидкістю близько 240 кілометрів за годину закінчилася трагічно.
 
— Буквально за годину до трагедії ми самі заплатили гроші за цю послугу та покаталися на тому нещасливому «Лексусі», — розповідає мешканка Херсона Марія П. — Звичайно, швидкість та адреналін — це приголомшливо, але дороги в Україні перебувають у такому жахливому стані, що будь-який неточний рух водія може призвести до ДТП.
 
Дійсно, дорожнє полотно на тій ділянці дороги під Херсоном, де сталася трагедія, не бачило ремонту понад 20 років. Вибоїни та ями глибиною від десяти до тридцяти сантиметрів зустрічаються по всьому периметру траси.
 
Відзначимо, що ремонт доріг на Херсонщині давно перетворився на прибутковий бізнес для нечистих на руку ділків.
 
Так, у Верхньорогачицькому районі поліція порушила кримінальну справу за фактом привласнення півмільйона гривень, які було виділено на ремонт автотраси міжнародного значення.
 
Під слідство потрапили посадові особи райради, а також адміністрація фірми-підрядника. 
 
Мешканці півдня України (Миколаївщина, Одещина, Херсонщина) неодноразово перекривали дорожній рух i влаштовували масові акції протесту, щоб хоч якось привернути увагу влади до смертельно небезпечної проблеми — поганих доріг.