На молодіжних засадах: новий хокейний сезон в Україні розпочали шість команд

13.09.2017
На молодіжних засадах: новий хокейний сезон в Україні розпочали шість команд

Побувавши в період існування Професіональної хокейної ліги на піку своєї активності, нині вітчизняний хокей змушений, по суті, щороку переживати оптимізаційні процеси.
 
 
Останнє нововведення — радикальне омолодження національної першості, результатом чого стала відсутність у новому чемпіонаті України досвідчених та, відповідно, високооплачуваних (як для нашої країни) хокеїстів.
 
 
Економлячи фінанси на ветеранських контрактах, загалом шість вітчизняних клубів знайшли можливість спорядити на новий сезон молодіжні команди, котрі в новому розіграші ЧУ вже зіграли перший тур.
 
 
Дивлячись на учасників 26-го за ліком національного хокейного турніру, половину з них можна називати дебютантами турніру.
 
Броварські «Вовки» та «Галицькі леви» з Новояворівська в ЧУ не грали зовсім.
 
Харківське ж «Динамо», періодично закриваючи проект, у новому сезоні знову вийшло на великий лід, запросивши на тренерську посаду знаного вітчизняного спеціаліста Олександра Сеуканда, котрий після закриття столичних «Дженералз» перебрався з Києва до Харкова.
 
При цьому в трійці інших учасників УХЛ, яку складають «Донбас», «Кременчук» та «Білий барс», статусом справжнього старожила ЧУ можна нагородити хіба що донецький колектив. 
 
А ще, виявляється, зіграти в турнірі хотіла команда з промовистою назвою «U25+», утім, як свідчить голова Всеукраїнського об’єднання «Хокейна громадськість України» Сергій Супрун, УХЛ та ФХУ відмовили їй в участі в УХЛ.
 
Попри те, що в хокейній федерації пообіцяли не підписувати дискримінаційний регламент нового розіграшу ЧУ, яким не дозволяється участь у змаганнях вікових хокеїстів, клуби, як видно, вирішили не відмовлятися від раніше встановленого ліміту, негласно слідуючи новій нормі.
 
Хай там як, а для чинного чемпіона нинішня першість, у першу чергу, буде тестом на діє­здатність власної хокейної школи, випускники котрої в поточному сезоні матимуть, так би мовити, ігровий «карт-бланш».
 
У матчі-відкритті нової першості, в якому зустрічалися учасники «золотої серії» попереднього розіграшу, «Донбас» переконливо здолав «Кременчук» (5:2), продемонструвавши свій фаворитський статус.
 
«Будемо працювати над помилками. Зробимо все, аби наша гра стала ще кращою», — головний тренер донецького колективу Сергій Вітер бачить у підопічних потенціал для прогресу.
 
Якщо «Донбас» у міжсезоння тренерський штаб не змінив, то на керівному містку віце-чемпіонів місце Дмитра Підгурського посів головний тренер національної збірної України Олександр Савицький. «Сьогодні у нашій грі було забагато дурниць», — після турнірного дебюту новий наставник «Кременчука» був занадто категоричним.
 
У цілому, стартовий тур ЧУ, в якому загалом буде вісім кіл «регулярки» та раунд «плей-оф», пройшов без несподіванок. Очолюване знаним наставником «Динамо» піднесло урок новачкам iз Броварів — 8:1.
 
А загартовані боями в українському чемпіонаті білоцерківські «барси», котрих уже не перший рік очолює Костянтин Буценко, доволі чітко окреслили свою позицію в протистоянні з молодими «Галицькими левами» — 4:0. 
 

ТАБЛО

Чемпіонат України. 1-й тур. «Динамо» — «Вовки» — 8:1, «Білий барс» — «Галицькі леви» — 4:0, «Донбас» — «Кременчук» — 5:2.