Ляшко підтримав працівників лікарні, яка постраждала від медичної реформи

11.08.2017
Ляшко підтримав працівників лікарні, яка постраждала від медичної реформи

Олег Ляшко зустрівся з лікарями Остерської лікарні та пообіцяв вирішити проблему з фінансуванням медзакладу.

Політик зустрівся з колективом медзакладу, який уже три місяці не отримує зарплату.
 
Проблема виникла через те, що лікарню з 1 березня цього року перевели на фінансування з місцевого бюджету.
 
А у міста коштів на зарплати працівникам та оплату комунальних послуг не вистачає. Заборгованість лікарні нині сягнула півтора мільйона гривень.
 
«На прикладі лікарні в Острі вся країна може побачити наслідки так званої медичної реформи, яку пропонує влада. Вона вішає фінансування лікарень, а саме оплату зарплат та «комуналки», на місцеві бю­джети, у яких просто немає на це коштів. Це призведе до того, що у нас люди залишаться без лікарень не тільки в Острі, а й по всій Україні», — наголосив Ляшко.
 
Народний депутат пообіцяв підготувати відповідне звернення до уряду, щоб допомогти Остерській міській лікарні покрити заборгованість із зарплат і комунальних послуг.
 
Проте політик переконаний, що проблему потрібно вирішувати глобально.
 
«Завдання місцевої влади — ремонт доріг, каналізації, встановлення лампочок у під’їздах та будівництво дитячих садочків. А закупівля ліків для хронічно хворих, виділення коштів на зар­плати медпрацівникам та педагогам — це завдання держави. Для того і податки збираються з українців. Тому те, що пропонує влада, — це не медична реформа, а економія коштів на людях. Ми цього не підтримуємо», — зазначив лідер РПЛ.
 
Олег Ляшко запевнив, що фракція Радикальної партії добиватиметься повернення фінансування всіх медичних закладів за рахунок державного бюджету.