«Бєднєнько, обмєнніка не має»: як черкащани відреагували на громадський туалет за мільйон

09.08.2017
У Черкасах у парку Хіміків, який є не особливо популярним у містян, відкрили... туалет, що будувався декілька років.
 
Витратили на будівництво 886 тисяч гривень, повідомив черкаський сайт «Прочерк».
 
Вбиральня має чотири кімнати: жіночий та чоловічий відділи, відділ для людей з обмеженими можливостями та душова для працівників парку. Кабінки для чергової немає.
 
Працюватиме цей санвузол для відпочивальників щодня, але лишень із 11.00 до 19.00. Нині послуги безкоштовні.
 
Раніше директор КП «Дирекція парків» Володимир Стойко повідомляв, що туалет працюватиме і взимку. 
 
Розлючені люди назвали у соціальних мережах будівництво цього туалету, що декому нагадує «тайожную ізбушку», вершиною бездумного та бездарного керівництва нинішньої черкаської команди і просить «на сцену» автора ідеї та автора «смєти». 
 
Люди з сарказмом пишуть про те, що виглядає туалет за мільйон «бєднєнько, обмєнніка не має», пропонують облаштувати там ще й електронну чергу та зробити вхід за відбитками пальців.
 
Ще пророкують, що наступного року черкаська міська влада зробить уже реконструкцію; вже й кошти приготувала, з добудовою для чергової, або надбудовою мансардного поверху.
 
Можна, пишуть, і офіс для дирекції парків приліпити, про собівартість якого не важко здогадатися. 
 
Черкащани переконані, що для такого дороговартісного об’єкта потрібен охоронець, а ще той, хто буде ним керувати — керівник для туалету.
 
А в нього має бути заступник, а у заступника — свій заступник, «якого шпетитиме перший».
 
Дехто пропонує створити у Черкасах комунальне спецпідприємство чи дирекцію туалетів і замінити у вбиральні керамічні унітази на золоті.
 
Звичайно, вбиральня у черкаському парку Хіміків справді потрібна. Але містяни задають слушне питання міській владі Черкас, чи виправдані такі витрати в нинішній скрутний час, коли коштів катастрофічно не вистачає. 
 
Чи краще раз щось нормально побудувати — у результаті дешевше обійдеться?!